Skip to main content
  • alt
  • 12.12.2014.

Novosadski majstor kompleksnog techna na techNOVAtionu

Sjajna manifestacija techNOVAtiona razdrmala je slavonce uz Forest People i večeras se vraća u Novu Gradišku u prostore kluba Porin.

 
Uz Erptecha, Marka Abramovića, Drogbu i Maximala posebno nam je drago predstavit pripadnika nove struje srpske techno scene LAG-a. Kao Dj i producent jednako si je dao u zadatak promociju underground kulture. Njegov glazbeni tok pomalo je vrludao dok se nije slio u ušće elektronike. Tako je kao klinac odrastao na zvucima punka da bi kasnije stekao obrazovanje u klasici.

alt

 
DJ-ing i prpodukcija dali su mu novu slobodu stvaranja, ali koraci koji su ga doveli do ove točke u glazbenoj priči ipak su vidljivi u njegovu radu. Vrti i stvara sirovi techno, kompleksnog, spastičkog ritma i smtra da glazba treba opčiniti, ujediniti i pokrenuti.
 
LAG se zatekao tako i na glavnoj bini Exit festivala i iza pulta u kultnoj berlinskoj meki zvuka, Tresoru. Pod okriljem vlastite organizacije 29524 ulaže velike napore kako bi popularizirao kvalitetno i unio kvalitetu u popularno te smanjio jaz između ova dva disparatna svijeta.
 
Neka od prvih izdanja izdana su na domaćem labelu Teskoba, a zatim su uslijedila izdanja na Sect Records, te na Singularity Recordings izdaje prvi samostalni EP "Stutter". Najnovije izdanje iz LAG-ove radionice naziva je "Misfit EP" koje izlazi na vinilu u okviru MORD Recordingsa. Na pomolu je i nadolazeći "Fiend EP".
 

Misija glazbe, ljubavi i beskompromisne kvalitete do sada ga je dobro vodila i LAG je definitivno netko od koga još očekujemo velike stvari a ekipu iz Nove Gradiške večeras čeka preview a vi možete poslušati kako zvuči techno iz Novog Sada ovdje. 
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2