Skip to main content
  • 3.01.2021.

2500 rejvera na ilegalnom Novogodišnjem partyu u Francuskoj

Preko 2500 mladih rejvera okupilo se tijekom Silvestrova na ilegalnom Novogodišnjem partyu u regiji Bretagne na sjeverozapadu Francuske.

Piše: 


Policija se u četvrtak sukobila s partijanerima, nakon što nije uspjela zaustaviti rejv i odlučila je pričekati pojačanje prije nego što ga je zatvorila.


Foto EPA

Lokalni žandari pokušali su "spriječiti ovaj događaj, ali suočili su se s žestokim neprijateljstvom mnogih partijanera" koji su zapalili jedan od svojih automobila i bacali boce i kamenje, rekle su tada vlasti.

Nekoliko stotina policijskih službenika je mobilizirano u subotu, 2. siječnja kako bi prekinuli okupljanje u hangaru općine Lieuron.

Policija je novčano kaznila preko 1200 partijanera, od toga njih 800 zbog prisustvovanja ilegalnoj zabavi, nepoštivanja policijskog sata i nenošenja maski. Ostali su kažnjenji zbog posjedovanja droga.

Francuski mediji izvijestili su da se rave dogodio u praznom skladištu koje je pripadalo tvrtki za skladištenje. Jedan sudionik, koji se zvao Jo iz regije Alzas u istočnoj Francuskoj, rekao je da su se svi u četvrtak sastali na određenom mjestu na parkiralištu trgovačkog centra. Konvoj se potom uputio prema Lieuronu u Bretanji, gdje ih je policija pokušala spriječiti u prolazu, rekao je.

Priznao je da je "vrlo malo ljudi poštovalo socijalno distanciranje" na tom događaju. Francuske vlasti bile su zabrinute zbog masovnih rejvova tijekom cijele pandemije, ali su rekle da je 31. prosinca posebno zabrinjavajući.


 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk