Skip to main content
  • 7.10.2021.

27 godina od smrti Kurta Cobaina najveći hitovi Nirvane prerađeni u house i techno

"Nirvana Reimagined As House And Techno" obilježava 27 godina od smrti frontmena Kurta Cobaina, slaveći njegovo naslijeđe i trajni utjecaj benda.

Piše: 


Na čelu s producentima Jonathanom Hayom i Cainom McKnightom, zbirka od 27 pjesama uključuje obradu najvećih hitova Nirvane u house i techno ruhu poput “Come As You Are (Techno Mix)”, “Something in the Way (House Mix)” i mnoge druge.


Foto: Audiocult.net

Po uzoru na Nirvanu, glazba znači mnogo više, te projekt podržava „nastojanja Kurta Cobaina za prepoznatljivost LGBTQIA+ zajednice, napredovanje i zalaganje za žrtve silovanja i seksualnog zlostavljanja“. Prihod od snimki ide u GLAAD i MusiCares.

Hay i McKnight osnovali su R.U.S.H Music and Tech Row Records i počeli reinterpretirati popularne glazbene kataloge, dok su žanrovski imali prilike isto napraviti s velikanima uključujući Eric B. & Rakim, The Notorious B.I.G., Tupac Shakur-a, a sada i Nirvanu.

Morgan Enos (kompozitor, novinar, esejist i reporter) koji radi kao pisac članaka na Grammy.com sažeo je izdanje: "Sada imamo ovaj nekonvencionalan, elektronički tribute koji predstavlja Cobaina u kontekstu na koji bi malo tko pomislio, ali koji ima smisla u retrospektivi."

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2