Skip to main content
  • 6.10.2021.

Novi dokumentarni film otkriva britansku rave scenu 90-ih u Newcastleu

U dokumentarcu su intervjuirani rejveri, inženjeri zvuka i organizatori warehouse partya

Piše: 


Newcastle upon Tyne je grad na sjeveroistoku Engleske koji je dom Patricka Toppinga. Iako su imena poput Patricka Toppinga i Elliota Adamsona možda dva najpoznatija umjetnika koja su u posljednje vrijeme došla iz Newcastlea, grad ima korijene u house i techno glazbi.

'The Kick, The Snare, The Hat & A Clap' neovisan je film Susie Davies, a osvrće se na gradsku rave scenu 90-ih dajući poseban fokus na warehouse scenu koja se tada događala.


Foto: DJ Mag

Skreće pozornost na dolinu Ouseburn, koja i danas ima uspješnu glazbenu kulturu zahvaljujući mjestima poput The Cluny koje je poznato okupljalište za underground ili nadolazeće bendove iako je to područje grada koje je kroz desetljeća doživjelo značajne promjene i gentrifikaciju.

Dokumentarac se temelji na onome što se događalo u Newcastleu, ali daje uvid u britansku scenu u cjelini, budući da su mnogi drugi gradovi imali sličnu underground kulturu.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2