Skip to main content
  • 21.05.2022.

30 je godina od kultnog techno hita Das Boot. Gdje su danas kultni U96?

Prije 30 godina U96 su objavili svoj prvi album "Das Boot"

Piše: 


Svojim istoimenim singlom postigli su prvi veliki uspjeh na ljestvici nadolazeće techno kulture i dosegnuli vrhunske pozicije u cijelom svijetu – u Njemačkoj su mjesecima bili broj 1.

Naziv projekta potječe od filma Das Boot o njemačkoj podmornici U-96 iz Drugog svjetskog rata. Prvi hit projekta, "Das Boot" (1991.), techno je adaptacija naslovne melodije filma, koju je izvorno skladao Klaus Doldinger.

"New Life" naziv je novog singla koji je upravo objavljen – prve pjesme s nadolazećeg albuma "20,000 Miles Under the Sea" , koji će izaći 9. rujna preko Motor Entertainmenta. Video možete pogledati niže.

No, album nije samo album, već i dio istoimene spektakularne predstave – koja se pak temelji na istoimenom romanu Julesa Vernea. Održava se od ožujka u hamburškom planetariju i okuplja dva U96 majstora Hayo Lewerenz i Ingo Hauss, a priču su razvili zajedno s kultnim glumcem Claude-Oliverom Rudolphom .

A inspiriran ovom predstavom, fantastični mjuzikl "20.000 milja pod morem" od listopada kreće na turneju po Njemačkoj – s mješavinom virtualnih podvodnih svjetova koji prolaze na LED ekranima, glumaca i glazbe uživo.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2