Skip to main content

4 godine Illectric Funk programa

U subotu, 25. ožujka 2006.g. Confusion će u klubu Pauk/SKUC održati još jedno izdanje partija iz Illectric Funk serijala. Ovom večeri se označava četiri godine održavanja Illectric Funka, koji se od samog početka vezao uz Reviju Amaterskog Filma, pa će i ovogodišnji party biti završna večer RAF-a kojem je ovo jubilarno peto izdanje. Naravno, svaki jubilej zaslužuje da ga se i posebno proslavi, pa će gosti na ovom Illectric Funku biti u skladu s prilikom. 

Piše: 

Naime, u Zagreb nam nakon dvije i pol godine iz Utrechta ponovo dolaze predvodnici nizozemske d'n'b scene, kolektiv Black Sun Empire (www.blacksunempire.com). Ovaj put dolaze u sklopu "Cruel & Unusual" turneje na kojoj predstavljaju svoj istoimeni, drugi po redu album. U posljednjih nekoliko godina Black Sun Empire su se uspjeli nametnuti kao predvodnici mračnog tech-funk d'n'b zvuka, sa mnoštvom izdanih singlova za neke od najboljih d'n'b etiketa (Renegade Hardware, DSCI4).

Vlasnici su dvije etikete, Black Sun Empire Recordings i Obsessions, a 2004.g. izdaju svoj prvi album "Driving Insane", koju ubrzo postaje jedan od najbolje prodavanih d'n'b albuma u posljednjih nekoliko godina. Osim produciranja i DJ-anja po praktički cijelom svijetu, u rodnom Utrechtu svaka dva mjeseca organiziraju "Blackout" večeri na kojima se okuplja krema svjetske d'n'b scene. Svi koji su čuli Black Sun Empire posljednji put u Zagrebu, znaju da je to nastup koji se ne propušta, nabijen energijom i sirovom snagom a opet pun finih detalja i pozitivne vibre.Drugi gost nam dolazi iz Velike Britanije, i jedan je od uzdanica mlade i iznimno brzo rastuće dubstep scene – DJ Distance (dj-distance.blogspot.com). On je dosad izdavao za, između ostalih, Hotflush i Boka Recordings a uskoro mu izlazi singl na legendarnoj etiketi Mikea Paradinasa, Planet-Mu. Njegov rad podržavaju ljudi poput Mary Anne Hobbs (urednica Breezblock emisije na BBC-evom 1Xtra programu), Andrew Weatherall, Rob da Bank, Stanton Warriors, što dovoljno govori o kvaliteti ovog kod nas još potpuno nepoznatog producenta. Njegov zvuk se bazira na sporom grimey industrijskom zvuku, s tim da u posljednje vrijeme sve više utjecaja ima iznimno introspektivan dub zvuk, pun sinkopiranih ritmova i naglašenih bas linija. Gostovanje za sve one koji žele čuti dubstep, novi zvuk koji će u slijedećih nekoliko godina u potpunosti promijeniti naše poimanje klupske glazbe.

 

Uz ovu kombinaciju nastupiti će i confusion rezidenti Feelipa, Funk Guru i Phillipe, a za video će se pobrinuti Miss L uz svesrdnu pomoć polaznika RAF VJ-ing radionice i zvukbroda koji će napraviti potpuni setup svih video zidova u, njima karakterističnom, uvijek inovativnom setupu. Za više informacija provjerite flyere i plakate, te službeni web festivala www.revijaamaterskogfilma.hr

 

Sretno Illectric Funk!

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop