Skip to main content
  • Hector Romero
  • 11.03.2006.

Intervju: Hector Romero (USA)

Kako je došlo do toga da ti radiš Pacha Winter Sessions CD? Prošlo ljeto napunio sam 5 godina staža kao resident Pache na Ibizi. Direktor Def Mixa je mislio da je vrijeme da ja uskočim i napravim jedan sjajni mix za Pacha seriju. Taj potez jako cijenim.

Piše: 

Naslovna foto

Hector Romero

 

Reci nam nešto o stvarima koje si koristio na CD-u?
Budući da sviram mnogo potpravaca house glazbe na CDu sam koristio nekoliko osobno najboljih uradaka, nekoliko njih s vokalnim izvedbama, nešto electro uradaka te sve skupa umixao. Teško je to sve izvesti kada si ograničen na 80-minuti mix ali šta se mora nije teško. 

Da li ti je iskustvo koje si pridobio sviranjem u Pachi pomoglo da napravis CD?
Da, dosta. Koristio sam onaj osjećaj za dance floor koji koristim u Pachi. Svirati u Pachi zaista je posebno, ali da budem iskren, i svirke po Italiji i drugim državama ne razlikuju se puno od Pache jer uvijek sviram ono što volim a to su različite vrste house glazbe. Promotori me zovu da sviram ono što znam i što volim a to zaista cijenim  . 

Jesi li svirao u još kojem Pacha klubu po svijetu?
Na dočeku nove 2005.g. svirao sam u Pacha Marrakech klubu. To mi je jedan od omiljenijih klubova iz Pacha serijal. Također Pacha u Portugalu mi je isto jako drag. 

Dio si svjetski poznatog branda Def Mix. Koliko godina već radiš za njih?
Radim za DEF Mix već 10 godina. Praktički odrastao sam uz njih. Najviše sam naučio od Judy Weinstein koja mi je pomogla i na poslovnom planu. Uz to dobio sam vrlo cijenjene reference od Frankie Knucklesa, David Moralesa i Satoshi Tomiiea.  

Za one koji još uvijek proučavaju tvoje nastupe kako bi im mogao opisati svoju glazbu?
Moja glazba je `eclectic` odnosno sviram pomalo sve stilove house glazbe. Sve to miješam i kombiniram. Funky house mi je recimo najdraži. 

Gdje sviraš u idućim mjesecima.?
Najviše angažmana imam u Americi, gdje ističem Miami WMC ali i druge evente. Imam ugovorene nastupe po Italiji isto. 

S obzirom da nikada nisi svirao u HR , znaš li ponešto o našoj sceni?
David Morales mi je ispričao mnogo lijepih stvari o sceni u HR te izvanrednoj atmosferi.

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk