Skip to main content
  • alt
  • 23.09.2015.

5000 ploča Frankiea Knucklesa našlo je novi dom

Golema kolekcija vinila audiofila i kuma housea s kojim smo se prerano morali pozdraviti napokon je i sama našla mjesto koje će biti njeno konačno počivalište.

 
5000 okruglih vinilnih sjajnih kružnica s tisućama u njih zarobljenih sjećanja i otiscima kuma po površini smještene su u Stony Island Arts Bank u njegovom rodnom gradu Chicagu.

alt

 
Javnost će kolekciju moći pogledati od 3. listopada na opening partyju a Randy Crumpton, koji je pomogao podići Frankie Knuckles Fondaciju, govori kako je Frankie prije smrti razmišljao i govorio o tome što će biti s njegovim glazbenim oruđem i torbama s kojima je proputovao planet:
 
“Ako dobiješ ploče, vjerojatno ćeš htjeti i torbe u kojima sam ih nosio, jer imaju štambilje raznih zemalja u kojima sam bio”.
 
Andrea Dunson, Frankiejeva bliska prijateljica je napomenula kako nije znala koliko glazbe je zaista Frankie sakupio. 
 
“Nisam znala da je ovako golemo – natjeralo me da shvatim raspon vremena. Bilo je i nekoliko iznenađenja – kao mrtva zmija u jednoj od vreća za ploče”

alt

 
“Majka mu je umrla kada je bio prilično mlad – odgojila ga je sestra i to na jazz glazbi. Znao je cijeniti jazz, tako da ćete unutra moći pronaći neke stvari za lagano slušanje kao i poneku pop stvar”.
 
Svi posjetitelji će moći pristupiti ovoj bazi ali će morati “proći besplatnu orijentaciju kako bi naučili protokol za rukovanje materijalom”.
 
Čini se prikladno i primjereno da kolekcija ostane u gradu u kojem se rodio i da se sačuva sve ono što je netko sakupljao tijekom svih svojih godina na planetu koje je proveo u predanosti glazbi.
 
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2