Skip to main content

M-Run, novi procvat goa trance zvuka

Mario Mataković, poznatiji pod imenom M-Run, jedan je od istaknutijih producenata odgovornih za renesansu Goa Trance zvuka na međunarodnoj sceni.

Piše: 


Njegov album „Some Run Just For Fun“ je remek-djelo koje je promijenilo perspektivu suvremene Psy Trance glazbe i vratilo ju istinskim vrijednostima. Njegovi su aduti melodija, energija, nepredvidljivi aranžmani  i humor u vokalnim samplovima. Po Gandijevom principu, M-Run je postao promjena koju je želio vidjeti, a ideja mu je bila vidjeti iskonsku elektroničku glazbu neopterećenu trendovskim utjecajima i pravilima koje nameće industrija.
{youtube}tUtUrgyQEfM{/youtube}

Mario je dugogodišnji studijski audio i mastering inženjer, koji svojim radom stoji iza dobrog dijela kataloga izdavačkih kuća kao što su Cronomi Records, Green Tree Records, Soundmute Records i Space Dock Records. Dok, u Hrvatskoj rjeđe nastupa kao na festivalima kao što je Lost Theory, u Izraelu ga smatraju herojem scene, koji svira na velikim eventima kao što je poznati U.N.I.T.Y. Iako umoran od letova i promjena vremenskih zona, provodeći veliki dio vremena u zrakoplovima od Tel Aviva do Züricha, pa od Bruxellesa do Münchena, M-Run uvijek pronalazi energiju za rad u svom zagrebačkom studiju, koji smatra oazom u koju se povlači kako bi u miru skladao.
{youtube}fv8gdSliM-E{/youtube}

Glazbenom se produkcijom bavi od svoje 17 godine kada je u sklopu projekta Mokk,  objavio prvu ploču za izdavačku kuću Balloonia Ltd. M-Run se u svom stvaralaštvu ne kiti titulom lažnog genija, samozvanog gurua i medijskog mistika koji tvrde da glazbu ne radi da bi ljudi plesali.

Potpuno obrnuto, M-Run je čovjek iz publike koji prije svega tjera ljude na pokret, a pri tom se i sam zabavlja. Neopterećen uspjehom, ovaj zaljubljenik u ples, redovito dijeli plesni podij s obožavateljima, čak i tijekom vlastitih nastupa.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web