Skip to main content
  • 4.10.2022.

75% Aviciijeve diskografije prodano za 100 milijuna dolara

Zaklada Tim Bergling je objavila kako je prodala 75% Aviciijeve diskografije i glazbenog kataloga stockholmskoj tvrtci Pophouse

Piše: 


Iako se točna vrijednost Aviciijeve diskografije još nije službeno objavila, kao ni po kojem je iznosu prodana, švedski mediji spominju da se za glazbu pokojnog Tim Berglinga izdvojilo i do 100 milijuna dolara.

“Mi ne investiramo u Aviciijevu diskografiju kako bi ona samo stajala na policama” rekao je direktor Pophousea, Per Sundin nakon akvizicije glazbenog kataloga.

Obitelj i zaklada Tim Bergling zadržavaju preostalih 25% prava na diskografiju i glazbeni katalog Aviciija te će nastaviti s radom u njegovu čast. Dosad su napravili spomenik njemu u čast, otvorili muzej “Avicii Experience” te preimenovali kultnu stockholmsku dvoranu Globen u Avicii Arenu.

Pophouse nam je prezentirao ozbiljni koncept o brizi i razvoju Timovog glazbenog rada. Kroz ovu prodaju osigurali smo i dugoročno financiranje zaklade Tim Bergling što stvara priliku za nove projekte i da nastavimo raditi na promicanju problematike mentalnog zdravlja. Rad u zakladi je postao posao koji zahtjeva puno radno vrijeme od nas, tek postoji nekoliko godina i još puno toga se treba napravit.” istaknuo je Aviicijev otac, Klas Bergling.


Foto Christopher Hunt

Ovo nije prva velika glazbena akvizicija tvrtke Pophouse. Nešto ranije ove godine, otkupili su prava na snimanje i objavljivanje glazbe Swedish House Mafie. Iza samog Pophouse Entertainmenta stoji Björn Ulvaeus, član kultne švedske grupe ABBA. Uz kupnje glazbenih kataloga i autorskih prava, Pophouse je kreirao inovativni koncept showa “ABBA Voyage”.

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.