Skip to main content
  • 4.10.2022.

Londonski Printworks ipak ne stavlja zauvijek lokot na vrata

Poznati londonski klub Printworks se zatvara na neko vrijeme zbog planirane urbanizacije prostora na lokaciji u Surrey Quaysu, potvrdili su iz kluba i Broadwick Live Grupe

Piše: 


Početkom ljeta izašla je informacija da se popularni Londonski klub gasi krajem godine kako bi se pretvorio u uredske prostore. U svega nekoliko dana preko 10 tisuća ljudi je potpisalo peticiju u nadi da će spriječiti zatvaranje kluba.

Usprkos peticiji i znatnom broju potpisa gradsko vijeće je najavilo da će nastaviti s planom izgradnje triju poslovnih zgrada na prostoru kluba.

Par mjeseci prije nego što se atraktivni Printworks trebao zatvoriti zauvijek, iz kluba su objavili priopćenje u kojem su potvrdili zatvaranje ali i povratak u isti prostor.


 

U priopćenju iz Printworks kluba otkriveno je kako se lokacija zatvara na Novu Godinu zbog planirane modernizacije i urbanizacije. Točan datum ponovnog otvaranje nije poznat, ali bi moglo potrajati i do nekoliko godina prije nego što se partijaneri vrate u klub. Ekipa iz kluba je u pregovorima o povratku te tvrde da razgovori idu pozitivno. Cilj im je sačuvati originalni izgled i srž “Press Hallsa”, a uz pomoć British Landa bi u tome trebali uspjeti te osvježiti prostor u skladu s drugim modernizacijama koje će se dogoditi u Surrey Quayjsu.


 

Organizaciju posljednjeg plesa u Printworksu prepuštaju Defected Recordsu i njihovom Glitterboxu koji će britanske partijanere uvesti u Novu Godinu i zatvaranje kluba.

Printworks Londonje otvoren 2017. godine u prostoru najveće tiskare zapadne Europe koji prima 6000 posjetitelja. Prvobitno je bio zamišljen kao privremeni klub i lokacija za eventove, ali kroz godine se razvio u jedan od najpopularnijih svjetskih kluba. DJ MAGova top ljestvica najboljih svjetskih klubova ga je postavila na visoko četvrto mjesto. Atraktivan izgled kluba privukao je i filmske ekipe da koriste prostor za snimanje, tako se Printworks se nalazi u posljednjem snimljenom Batman filmu.

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2