Skip to main content
  • 6.01.2012.

A Matter of Taste nije samo pitanje ukusa

Kada je u pitanju ukus naučili smo nebrojeno puta da o njemu ne treba raspravljati, no ako se radi o novom albumu talentiranog frankfurtskog glazbenika M.in pod nazivom A Matter of Taste onda govorimo o istančanoj vještini poigravanja zvukom.

Piše: 

Naslovna foto

M.in – A Matter of Taste


Markus Ferdinand ili M.in, mladi je njemački producent i DJ, koji se posljednjih par godina svojim modernim house and techhouse stilom istaknuo na globalnoj glazbenoj elektronskoj sceni. No nepotrebno je svrstavati njegov talent u određene okvire pogotovo jer govorimo o albumu koji otkriva dovoljno zrelosti i producentske strasti prema živim instrumentima, doziranim vokalima, jazzu i muzikalnosti. Osim što ima vlastiti label Weplayminimal, 2011. zablistao je izdanjima za Loco Dice’s Desolat, Trapez, Get Physical, Mothership i mnogim drugima.

Svaki njegov singl mora imati smislenu melodiju, onu koja pokreće i izaziva osmjeh na licu, što su primjetili i Luciano, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Loco Dice i Sven Väth koji su u njegovim singlovima potražili „dušu“ s beatom i basom karakterističnim za M.ina.

A Matter of Taste napravljen je u suradnji s vrsnim pijanistom Chriss Vogtom koji je u potpunosti melodije koje su se nalazile u glavi M. ina proveo u skladbe, sempliranje su zvučno zamijenili saksofon, udaraljke, klavir i živi vokali Nick Maurera i Wipe. Na 13 singlova + bonus traka koliko ih se nalazi na albumu Markus je istražio sve od atmosferičnih blaženih zvukova do plesnih house melodija idealnih za ljetne terase.

A Matter of Taste upravo je izričaj glazbenika koji se nije htio ograničiti na jedan ukus već različite ukuse spojiti u jednu smislenu cjelinu i priču. Ovo je album koji traži da ga slušate na „repeat“, svatko može pronaći svoju omiljenu „stvar“, a DJ -ima će se svakako naći na repertoaru jer izvrsno funkcionira na plesnom podiju.

Službeno izdanje albuma očekuje se u ožujku ove godine. M.in će u sklopu promocije novog albuma nastupiti i u Hrvatskoj, 27.siječnja u Zadru i 28. siječnja u Zagrebu.

M.in feat. Chriss Vogt – A Matter Of Taste ALBUM preview Yellow Tail Rec by M.in M.in feat. Chriss Vogt – A Matter Of Taste ALBUM preview Yellow Tail Rec by M.in

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2