Skip to main content
  • porin
  • 6.05.2012.

A Porina za elektronsku glazbu dobiva…

Sinoć su dodjeljene diskografske nagrade Porin za različite kategorije glazbe, pa je u kategoriji elektronske glazbe Porin pripao…

Piše: 

Naslovna foto

porin

Samo malo, pa nema te kategorije! Ako provjerite sve kategorije Porina elektronske glazbe nema, a kažu da dodjela Porina ima cilj očuvati, afirmirati i razvijati hrvatsko glazbeno stvaralaštvo. Hm, netko bi možda trebao posavjetovati Institut hrvatske glazbe ( IHG), da produkcija, izdanja i glazbenici postoje i u kategoriji elektronske glazbe te da se u većini klubova ne puštaju isključivo Dječaci, TBF i General Woo, od kojih su TBF osvojili Porina za najbolji album klupske glazbe. A isključivanjem postojanja elektronske glazbe, bendova koji sviraju elektroniku, DJ-a i producenata koji su svojim nastupima i albumima ostvarili ne samo domaći nego i inozemni uspjeh definitivno ne potiču hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

Ili je ipak bitna samo diskografska zarada i naklada ili će redovi Porina morati zaposliti i nekoga tko će popratiti i ovaj pravac glazbe?!
Bilo kako bilo, čestitamo Majkama, TBF-u, Massimu i drugima, tko zna možda od sljedeće godine možemo očekivati promjene.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk