Skip to main content
  • alt
  • 21.10.2014.

ADE odnio tri života

Ovog vikenda završio je Amsterdam Dance Event 2014. Trajao je od 15. do 19. listopada s ciljem uživanja u glazbi, obrazovanja i generalno sjajnosti. No ipak ovaj prekrasan događaj umrljan je tragičnom vijesti.  

 
Imena preminulih nisu puštena u javnost ali znamo da se radi o tridesetrogodišnjem muškarcu iz Srbije i dvadesetjednogodišnjaku iz Nizozemske, dok je jučer potvrđena i smrt četrdesetjednogodišnjakinje iz Utrechta. Službeno nije stigla potvrda ali opravdano se sumnja da su sve tri smrti posljedica neodgovorne konzumacije opijata.

alt

 
Organizatori ADE su šokirani i u službenoj izjavi izrazili su svoju iskrenu sućut obiteljima preminulih posjetitelja riječima: ” ADE organizacija je u potpunosti šokirana iznenadnom smrću troje osoba koje su prisustvovale događajima vezanim uz ADE. Ono što je trebalo biti izdanje koje ruši rekorde sada je zasjenjeno tragedijom.
 
U bliskom smo kontaktu sa svim organizacijama, odgovornima i službama hitne pomoći koje su dio ADE i poduzima se svaka moguća mjera kako bi se osigurala sigurnost publike koja prisustvuje eventima. Svaka lokacija ima strogu politiku na ulazu i na svakoj ulaznoj točci se provodi temeljita inspekcija. Korištenje opijata se na ni na koji način ne tolerira i ADE i partneri se trude osigurati odgovorno ponašanje na eventima. Na poslijetku ipak postoje granice onoga što možemo učiniti i pojedinci sami su odgovorni za svoje ponašanje i posljedice. Naše misli su sada sa obiteljima i prijateljima preminulih kao i s organizacijama koje su ovime pogođene.
 
Organizacija ADE-a”
 
Tužno je kada se nad nešto prekrasno nadvije ovakva sjena. Nadamo se da neće više biti potrebno slušati ovakve tragedije sa velikih događaja kojima je cilj glazba i ljubav i da će oni kojima je potreban kemijski stimulans shvatiti da im ritam može dati jednaki takav high. Naša sućut obiteljima izgubljenih fanova elektroničkog svemira.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2