Skip to main content
  • 10.06.2024.

AfterEgo i Afterita udružuju snage i spremaju ples pod zvjezdanim nebom s Madezhom

Prvi se pamte! Serijal podcasta AfterEgo priprema svoj prvi party.

Piše: 

U subotu 15. lipnja, AfterEgo i Afterita udružuju snage nedaleko od Zadra u mjestu Poljica gdje će se pod zvjezdanim nebom dovesti glavnog gosta iz Splita – Madezha kojem će se za pultom još pridružiti Josip Milković, Toni Kostijal, Butters i Roberto Brignani.

Mateo Jeličić poznatiji kao Madezh je jedan od heroja underground scene grada pod Marjanom. Iako je aktivan na sceni od 2002., Madhez i dalje konstatno evoluira i ne drži se striktno techna ili housea, već glazbu definira na dobru i lošu. U svojim počecima, bio je dio Underground Control ekipe, a od ranih 2010-ih zajedno s prijateljima vodi Cruise Split kolektiv koji ima svoju ulogu u buđenju uspavane splitske scene.

Josip Milković je iskusni zadarski DJ koji se za pultom nalazi već 20 godina. U svom bogatom renomeu ima pregršt nastupa, sudjelovao je i u organizaciji događaja u Zadru i okolici, kao i što je sam vodi brojne projekte, od kojih se najviše ističe Fortica. Butters je aktivan na sceni od ranih 2010-ih, kada je dobio svoju prvu priliku za nastup, a nedugo zatim i rezidenciju. Tvorac je “Less is More” organizacije koja je organizirala i sudjelovala u stvaranju pregršt događaja na području Zadra.

Toni Kostijal je zadarski DJ koji lutajući žanrovima, smiraj istraživanja nalazi u deep, micro houseu, sve do minimal, dub, breakbeat tonova koji vole dodir groovy funky nota. Roberto Brignani je mladi Zadranin, tvorac AfterEga, kojeg češće može uhvatiti kako vrti gramofonske ploče nego CDJ-eve. Njegovi setovi odražavaju široki spektar žanrova poput electra, techna, microhousa i minimal techa.

Ples pod zvjezdanim nebom u Poljicama je inače prvi događaj u organizaciji AfterEga, serijala podcasta iza kojeg stoji Robertro Brignani, koji služi kao platforma za promociju lokalnih i međunarodnih talenata, predstavljajući njihove setove jednom mjesečno. Dok je Afterita već pripremila i organizirala nekoliko događaja, upravo na ovoj lokaciji na otvorenom u Poljicama.

Ulaz je na donacije, a minimalna je 8€.

FB EVENT: AfterEgo x Afterita presents: Madezh

sonic desktop
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.