Skip to main content
  • alt
  • 24.09.2015.

Alternativa ZAMP-u donosi bolje uvjete za umjetnike

Centar poslovne glazbe ili abrevirano CPG šalje poziv svim autorima nezadovoljima dominantnim sustavom naknade autorskih prava.

 
U svijetu u kojem se manualni rad sve više zamjenjuje onim mentalnim autorska prava postaju sve veća tema rasprave. Stoga se CPG obraća glazbenicima koji vide širu sliku i ne žele ovisiti o mainstream ljestvicama slušanosti velikih radijskih postaja na kojima je utemeljen prevladavajući sustav trenutnog honoriranja autorskih prava i koji alternativnije izvođače financijski zanemaruju.
 
Za razliku od metode najpopularnijeg klinca na igralištu CPG je zauzeo drugačiji stav i honorira po principu kvalitete i primjerenosti glazbe određenim poslovnim prostorima. S vlastitom bazom, potpuno neovisnom od sustava HDS-ZAMP-a ili drugih prevladavajućih sustava zaštite autorskih prva u regiji jedina je legalna alternativa posebno koncentrirana na glazbu osmišljenu za poslovne prostore ili komercijalna događanja. Trenutno raspolaže s više od 4.000 glazbenih brojeva najrazličitijih stilova i ugođaja, a broj raste svakodnevno s obzirom da trenutno glazbu stvara 15-tak domaćih glazbenih autora.

alt

 
Direktor Josip Valentić napomenuo je kako CPG poduzetnicima i vlasnicima poslovnih prostora omogućuje znatne uštede s obzirom da je njihova glazba 50 posto jeftinija od glazbe koju štiti HDS-ZAMP, a fleksibilnim poslovnim modelom omogućuju aktivan utjecaj klijenta na stvaranje i na izbor glazbe. Poslovni model Centra poslovne glazbe prati razvoj poznatih stranih alternativnih glazbenih servisa poput luksemburškog servisa Jamendo i austrijskog Reditune koji svoju glazbu nude na globalnom tržištu. Dodatan bonus je i tim psihologa i marketinških stručnjaka koji će odabir glazbe za svaki pojedini prostor prilagoditi njegovom specifičnom profilu posjetitelja.
 
Prethodne tri godine pokazale su se izuzetno uspješnima s ovim modelom poslovanja pružajući bolju alternativu kako umjetnicima tako i poduzetnicima. Za više detalja kliznite hiperlinkom na internetsku stranicu Centra poslovne glazbe i poboljšajte kvalitetu poslovanja s koje god strane jednadžbe se nalazili.
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk