Skip to main content
  • megaupload
  • 20.01.2012.

Američke vlasti srušile Megaupload

Osnivači jednog od najvećih websiteova za file-sharing optuženi su od strane američkog državnog tužiteljstva.

Naslovna foto

Megaupload

Sedam osoba, dvije tvrtke navodno su vlasnike autorskih prava oštetili za preko 500 milijuna dolara u izgubljenim prihodima i u procesu zaradili 175 milijuna. Četvorica su uhićena na Novom Zelandu, a osim piratstva ih se optužuje za kriminalno udruživanje, reket i pranje novca, te im prijeti 20 godina zatvora.

Do ukidanja Megauploada došlo je samo jedan dan nakon što su tisuće poznatih stranica sudjelovale u "blackout" protestu protiv najavljenih SOPA i PIPA zakona.

”Radi se o jednom od najvećih kršenja autorskih prava u povijesti iza kojeg stoji nezamisliv sistem pranja novca.” – naglasilo je američko ministarstvo pravosuđa.

Nedugo nakon podizanja optužnice hakersko udruženje pod nazivom Anonymous je srušilo webstranice od FBI, Department of Justice, Universal Music Group, Warner Music Grop, Recording Industry Association of America, Motion Picture Association of America, kao osvetu za Megaupload. Stranice i dalje padaju, a trenutno pokušavaju probiti stranicu Bijele Kuće. Uživo pratite akcije u tijeku od ekipe Anonymous na njihovom Twitteru.

Kompletnu optužnicu pribavljenu iz ovog napada možete pročitati ovdje OVDJE.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2