Skip to main content
  • electric daisy
  • 4.02.2013.

Američki festivali u borbi protiv medija

Povijest se ponavlja, onako kako su mediji senzacionalistički pisali o „smrtonosnom raveu“ `90-ih godina, s istim se problemom danas susreću američki organzatori najvećih elektroničkih festivala.

Naslovna foto

electric daisy

Na naslovnici L.A. Timesa izašao je članak naslova „The deadly mix of drugs and raves“ gdje se smrt mladih osoba povezuje s elektronskom glazbom i porastom popularnosti EDM-a u Americi. Navode se imena i prezimena 14 osoba koje su umrle od predoziranja i ističe se kako tome pogoduju gradske vlasti i glavni organizator velikih elektronskih događanja u Americi, Insomniac. Članak u cijelosti možete pročitati ovdje.
{youtube}NfwVEI6sVf0{/youtube}

Insomniac se kao organizator i produkcijski tim koji stoji iza Electric Daisy Carnivala u Las Vegasu, Nocturnal Wonderlanda i drugih elektronskih festivala u Americi oglasio na priču i pozvao na akciju kojom moli sve headlinere njihovih događanja da se očituju na mail ili twitter novinara koji su napisali ovaj članak, jer su im zbog potrebe za senzacionalizmom uvelike naštetili, jednako tako nisu iznijeli drugu stranu priče, a sudionike festivala su prikazali kao kriminalce.
{youtube}GRs7a-wDlno{/youtube}

Svaka glazba bi se na ovaj način mogla povezivati s drogama, droga je svjetski problem ne problem glazbenih festivala i događanja. Ukidanjem istih neće nestati droge niti će se iskorijeniti distribucija droge koju definitivno ne potiču organizatori, na ovaj način samo se stvara još veće nerazumijevanje među ljudima koji su neupućeni. No ova nova stara priča u kojoj su ecstasy i marihuana smrtonosniji od alkohola, cigareta i tableta protiv bolova od kojih realno umire puno veći broj ljudi uvijek će iznova bacati sjenu na našu subkulturu i stvarati predrasude prema glazbi koju slušamo i u kojoj toliko uživamo. 

edc action

sonus 2
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.