Skip to main content
  • 18.09.2017.

Amper Music je umjetna inteligencija koja želi s vama producirati

U vremenu smo kada sa tehnologijom stvaramo nove sustave koji bi nam pomogli u svakodnevnom životu. Još od prvih računala, dalo se zaključiti da su oni budućnost. Ljude će zamijeniti računala.

Piše: 

Mnoge djelatnosti koje su godinama bile djelo isključivo čovjeka polako umiru jer ih zamjenjuje sustav. Govorimo o umjetnoj inteligenciji. Kada pričamo o AI, cijela ideja oko nje je da se stvori sustav koji će se u najmanju ruku približiti svim idealima koje svaki čovjek ima. Dva bitna pojma ovdje su razumijevanje i rješavanje problema.

Ovih dana stiže novost koja kaže da AI od sada stvara i glazbu. Iako se točno ne zna koje dijelove. No ne radi to posve sama. Radi se zapravo o kolabraciji između AI i čovjeka. Drew Silverstein pronašao je način kako olakšati produciranje. Amper Music na jednostavan način pomoći će apsolutno svakome da kreira novu glazbu. Čak i ako nemate nikakvog znanja o produciranju sada je to moguće. Dakle, Amper Music nije ovdje da zamjeni glazbenike, već da ih nadopuni sa idejama. A odličan primjer kako sve funkcionira stiže od Taryn Southern koja je zajedno sa AI napravila album ''I Am AI'' koji će uskoro biti vani. U njenom slučaju Amper je odradio note, akorde i instrumente, dok se Taryn pozabavila sa vokalima i tekstom.

Pitate se kako Amper Music radi? Na vama je da izaberete mood koji osjećate, odaberete tempo, žanr i duljinu. Nakon toga AI to sve zajedno ukomponira i voila, spremno je za preslušavanje. Možda ovo uskoro isproba i netko iz svijeta elektroničke glazbe, baš nas zanima što bi ispalo u susretu Four Teta, Aphex Twina ili Jeff Millsa sa Amper Musicom. Sa druge strane, moguće je da će se pojaviti hrpa producenata nove generacije i ući u biznis. Puno pitanja se trenutno postavlja, a kakve odgovore će AI dati tek treba vidjeti.
{youtube}GIpI0Fus70A{/youtube}

Ponekad solo produkcija ne vodi nigdje, ponestaje vam ideja, a iz kolabracije na ovaj način izaći će nove ideje jer dva mozga su kreativnija od jednoga.

brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2