Skip to main content
  • 12.06.2018.

Andrew Meller – Beograđanin na svježim banjalučkim glazbenim valovima!

Uzmeš li svaku pojavu zasebno i nektar, i svježina, i valovi, i festivali jednako su sjajno spremni uljepšati ti život, bio pčela, surfer ili bilo onaj koji ljeti traži skrivanje od žege na oštrim ledinama elektronike.

Piše: 

Uzmeš li svaku pojavu zasebno i nektar, i svježina, i valovi, i festivali jednako su sjajno spremni uljepšati ti život, bio pčela, surfer ili bilo onaj koji ljeti traži skrivanje od žege na oštrim ledinama elektronike.

Eto baš se onda zagrli od sreće jer je od 9.-11. kolovoza banjalučka tvrđava Kastel mjesto križanja svih ovih sjajnosti i po sedmi puta zaorit će Nektar Fresh Wave Festival koji za sobom vuče čitav zveket mašinerije s vrha domaće, regionalne i globalne scene. S tobom su ovdje Boris Brejcha, Deborah De Luca, Julian Jeweil, Monika Kruse, Ofenbach, Oxia, Sander Van Doorn, LTJ Bukem, Mladen Tomić, Nebs Jack, Siniša Tamamović, Straight Jackin, Who See, Joma Maja, Goran Emkić, Baggasound, Dee Jah, Irie FM, Kawiar Manguera, Rea, Woodie, Zlijay, Edy C., Frankie NV, Kristijan Molnar, Life4Funk, Marko Vuković, NILU (DK), Petar Cvetković, Zlatnichi

No danas smo ovdje kako bismo zavirili u rad i djelo u naslovu najavljenog gospodina Mellera. Ovaj meštar tech housea i synthom natopljenog techna na osobnoj nosi jedno duplo AA. Ovo nije oznaka tipa baterije već energija u strujnim krugovima kruži imenom Andrija Antić. Rođeni Beograđanin političkog opredijeljena PLUR već je upisan u registre labela kao što su Tauten, Funk'n Deep, The Purr, Mad Mole i ROMP, a scena ga prvi puta upoznaje 2009. kao jednoga od suosnivača ReWire-a, projekta koji je kroz preko 60 izdanja slušaoce proveo do korijenja funka, techna, disca i housea. ReWire je tako zaslužio nastup i na Exitu tri leđa o leđa naslonjene godine, a slušao si ga i kroz Beat & Juice i Perception projekte. Alias Andrew Meller stavljen je u pogon 2014. i probio se do globalnog uha remixom Underworldova hita "Born Slippy" koji se našao i na play listama Carla Coxa, Nicole Moudaber i Paca Osune. Andrija uvijek cilja na raspoloženje i emociju ostavljajući ograde žanra nešto labavijima pa se tako većina njegovih uradaka može svrstati u nekoliko stratosfera kroz slojeve housea, deep housea, tech housea ili techna.

Andrija ti je ujedno i onaj s elementom šibice u sebi, onaj frajer za pultom koji izgori za publiku pod sobom jer čvrsto vjeruje da koliko daš toliko dobiješ, a ako voliš jednostavno daješ bez očekivanja. Nepredvidivi zaokreti u vođenju emocija pod binom čine ga jednim od najzanimljivijih regionalaca za čuti u dogledno vrijeme.

No prije što kola kolovoza krenu tamo kamo su naumila, točno u podne 23. lipanj stiže s iznenađenjem za tvoju unutarnju životinju koja voli brda, šume, vile, pastoralna sanjarenja uz zvučnik, otvoreno nebo i ljude. Pa prije no što pođeš Kastel navrati u subotu 23. lipnja na banjalučki brdni nomenklaturni doppleganer Banj brda gdje su na pikniku s tobom internacionalni uvoz Christiana Smitha i podrška – Lea Dobričić, Mladen Tomić, Nebs Jack, DJ Inis. Pa kada već pikničariš u sanjarenjima kariranih stolnjaka na pozadini elektronike, skokni is odmah i po festivalku za sva tri dana na kupikartu.ba. i nek nove svježe valne funkcije rashlade i izliječe sve užeglo i slomljeno unutra. Dobro došli u Banja Luku!
 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2