Baner

Annie Mac - Ljudska opsesija za stalnom uporabom mobitela 'ubija' clubbing

Četvrtak, 25 Siječanj 2018

Irska DJane i radijska voditeljica na popularnom BBC Radio 1 u svom najnovijem intervju-u dotaknula se teme mobitela na partiju te kaže kako isti ubijaju klupsku scenu.

Iskusna clubberica Annie Mac u intervju-u za Music Week pažnju je skrenula na za nju veliki probleme na današnjoj klupskoj sceni. Također ponudila je i neka od rješenja. Glavna tema su mobiteli te ljudska opsesija za njima svakog vikenda u klubovima i festivalima diljem svijeta.

Za vrijeme studenog 2017. Annie Mac bila je na svojoj turneji High 5 gdje je kroz 5 gigova diljema proživljavala iritantne trenutke gdje u svakom trenutku mobiteli vise u zraku.

"Primjetila sam bitniju razliku. Ta razlika bili su mobiteli. Sve treba biti snimljeno na mobitelu, ili bi me svako malo pitali za selfie. Cijelo vrijeme mi je mobitel bio na licu." Sama kaže kako su joj ti momenti pokvarili vibru cijele večeri.Frustrirana Annie kaže da se u današnje vrijeme pogled publike na clubbing uvelike promjenio. Situacije u kojima kod publike stalno postoji ta želja za korištenjem mobitela za Annie ne vode klupsku scene ka dobrom smjeru. Istaknula je kako se promjenio način ljudskog razloga zašto idu u klubove. Ono što smatra tužnim u cijeloj toj priči je činjenica kako se povezivanje među ljudima također uvelike promjenilo. "Osjećam kako je to stvarno veliki problem u smislu clubbinga, jer krajnji cilj i ideja svega je povezivanje."

Rješenje vidi u klubovima Output iz New Yorka te Berghain iz Berlina koji na mobitele svakog posjetitelja stavljaju sticker na kameru čime se zabranjuje svaka uporaba kamere. Klubovi koji još prate isti trend su Smolna u Varšavi, te Bassiani u Tbilisiu.

"Kako bi se scena kretala naprijed, ono što mislim da će se dogodite je da će postati sve češći slučaj zabrane mobitela u klubu. Nadam se da će to postati norma - mislim da bi to općenito bila super stvar za clubbing".

Intervju u potpunosti pročitajte OVDJE.

 

Annie Mac - Ljudska opsesija za stalnom uporabom mobitela 'ubija' clubbing