Skip to main content
  • annie mac
  • 21.10.2012.

Iz usta Annie Mac u vaše uši

Danas smo u ženskom DJ svijetu, pa nastavljamo s poznatom radijskom voditeljicom, poznavateljicom i promotoricom elektronske mjuze, Mac, koja objašnjava par stvari o trenutnoj sceni…

Naslovna foto

annie mac

Danas 34-godišnju Annie MacManus, poznatiju kao Annie Mac ili samo Mac, zvali su da svira samo po kućnim zabavama dok je nisu otkrili na BBC-evom Radio 1, i ponudili klubsku emisiju. Ubrzo su počele i brojne gaže, tako da Mac danas ne manjka svirki diljem svijeta, a jedna je od slušanijih i utjecajnijih radijskih urednica u UK-u, a potom i svijetu.

Annie smatra DJ kulturu više od čistog glazbenog fenomena, te objašnjava kako danas u svijetu postoji jedna nova vrsta klabera i DJ-a – ekipa koja radi za sebe, ima para, neokrznuti recesijom ustaju kad hoće, ne ističu se previše, ali imaju hrpu sljedbenika, i totalno su ludi. Posebno ističe Skream-a i Bengu, koje smatra nevjerojatnom ekipom u klaberskom svijetu, i zove ih Sex Pistolsima novog doba, koji petkom uvečer u Croydonu stvore atmosferu kojom bi se posramila i braća iz Oasisa u najboljim danima.

{soundcloud}https://soundcloud.com/bbcradio1/unmissable-mac-191012{/soundcloud}

Kaže kako su zapravo Paul Oakenfold i Pete Tong ti koji su 'krivi' za pojavu glorificiranja DJ-a, nauštrb glazbe koju puštaju, a DJ/zabavljač Norman Cook, odnosno Fatboy Slim je taj koji je prvi prenio zabavu iz kluba na stadione, a sada je normalno da i jedan underground DJ svira na stadionima. Dodaje da britanski DJ-i poprilično dobro zarađuju jer nekom klincu tamo nije bitno hoće li platiti 25 funta da posluša nešto dobro. To uostalom možemo primijetiti po silnim Britancima koji dolaze u klabing u Hrvatsku.

Puno je toga ona još ispričala, ali zanimljivo je da savjetuje kako ne treba odbaciti Davida Guettu, toliko omraženog među underground ekipom, jer joj je Calvin Harris, koji je napravio veliki zaokret prema mainstreamu, ispričao da je zapravo Guetta taj koji je otvorio vrata mnogima, pretvorio sitne labelove u ogromne, klince u DJ-e, i na kraju, promijenio sveAnnie Mac

Annie će još puno toga reći i u dokumentarcu koji snima o životu DJ-a, poput Tiesta, 43godišnjaka koji tako ne izgleda, koji nema svoj stan, a ima privatni avion, i najbogatiji je od dance zvijezda.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2