Skip to main content
  • 17.09.2023.

Arhiva Slobodne Dalmacije iz 1996.: Rave na otoku Proizd kao konkurencija Berlinu

U arhivi Slobodne Dalmacije našli smo zanimljiv članak iz 1996. koji opisuje tadašnju rave scenu na obali

Piše: 


Radilo se o izvještaju s rave partya održanog na otočiću Proizd pored Korčule koji se u narodnoj predaji tadašnjih generacija naziva i mekom ljubitelja besanih noći elektronske glazbe.


*Foto by travelcroatia.live

Po pisanju SD petsto ravera okupilo se na partyu nedaleko Vele Luke, a zabavljao ih je tada popularni njemački DJ Chris Dis iz Kölna koji vuče naše korijene budući da mu je baka Hrvatica. Nijemac je uz orkestraciju zrikavaca Proizd uspio pretvoriti u mitološku Atlantidu techno kulture, koja ovog puta samo čudom nije potonula.

Party je organiziran i održan inkognito

Nastupali su još Felver, Frajman, Kiki, Little Prince, Pa.Trick, a partijanere su držali na nogama dobrih 20 sati. Kako nije organiziran after dio partijanera je nastavak potražio po lokalnim kafićima Vele Luke, a drugi dio se prebacio na Hvar gdje je Pokonji Dol bio poznato after obitavalište tadašnje rave scene. Kompletan izvještaj pogledajte ovdje.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2