Skip to main content
  • 18.09.2023.

U Dubrovniku na jesen kreće ciklus radionica produkcije koju priprema Haris Čustović

Prilika za sve zainteresirane u produkciju s dubrovačkog područja da naprave svoje prve korake u glazbi

Piše: 


Krajem rujna u Dubrovniku kreće tromjesečni ciklus radionica audio produkcije s osvrtom na video, u sklopu projekta Kreativna informatika uz Ableton Live kojeg vodi Haris Čustović u suradnji s Kino video klubom Dubrovnik.

Tijekom jeseni, održati će se 10 radionica koje su bazirane na kurikulumu institucija poput School Of Audio Engineering i Point Blank u Ujedinjenom Kraljevstvu. Radionice će se održavati subotom od 10 do 14 sati u Centru za Mlade Dubrovnik, a prva je na rasporedu 30. rujna. Voditelj radionica i predavanja je Haris Čustović – glazbenik, vokalist, skladatelj, producent, dizajner zvuka, DJ, TV voditelj, event organizator i utemeljitelj etikete Laus Music.

Tečaj će obuhvatiti ključne koncepte i praktične aspekte audio produkcije. Polaznici će naučiti snimati zvuk koristeći odgovarajuće mikrofone i upravljati profesionalnom opremom za snimanje. Također će steći duboko razumijevanje osnova digitalne obrade zvuka, uključujući tehniku uređivanja i poboljšanja audio snimki. Radit će na kreiranju ritam sekcije kroz upotrebu loopova, ručnog programiranja i stvaranja ritmova korištenjem MIDI kontrolera. Uz osnove glazbene teorije, razvijat će se i vještine potrebne za stvaranje bas linija, riff-ova i melodija. Polaznici će se upoznati s različitim vrstama samplera i sintisajzera, kao i raznim metodama sinteze zvuka.

Učit će se o formi i aranžmanu modernih glazbenih djela te osnovama aranžiranja. Fokus će biti i na osnovama miksanja zvuka, gdje će se razvijati vještine upotrebe EQ-a, dinamičkih procesora, efekata i drugih sredstava za postizanje kvalitetnog zvuka. Ovaj tečaj također će obuhvatiti upotrebu glazbe i zvučnih efekata u audiovizualnom kontekstu, što je neizostavan aspekt modernog stvaralaštva.

Na kraju tromjesečnog ciklusa radionica, planirano je da polaznici nauče osnove audio produkcije, kao i montažu zvuka na video. Po završetku radionica svaki polaznik će imati jednu svoju produkciju/skladbu.

Ovaj tečaj je svojevrsni masterclass namijenjen srednjoškolcima, studentima i odraslima,koji se po prvi put održava na dubrovačkom području, a prijavit se mogu svi zainteresirani bez obzira na njihovo predznanje i iskustvo.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a prijaviti se može klikom na poveznicu.

brejcha 2
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju