Skip to main content
  • 7.12.2006.

Audio-vizualni događaj u Križevcima

Klub Kulture u Križevcima za subotu je pripremio audio-vizualni show pod imenom EGOBOO.bits proizvođači. Snažne doze elekronike u čijem se želucu miješaju začini kao što su big beat, drum'n'bass, noise minimalizm, freaky dub, glitch, idm, ethno elementi, movie music loopovi, jazz step, break beat..

Piše: 

. čiji će se izravni rezultati moći pratiti na platnima putem bezobraznog vj-inga.

Nešto o izvođačima…

Inconnector:
    
: MoDus OpeRandi : Breakbeat : D'n'B : electro : weirDness :

Eklektičnost i abrazivnost muzike koju inconnector stvara je neupitna,a spoj masnih beatova, sampleova 8-bitnog ludila koji korijene vuku u samim začecima elektronske muzike, te re¾ećih bassssova čini ju i slasnim zalogajem za uši vas koji volite vašu muziku kvalitetnu, zanimljivu, plesnu i …čudnu.

phILLipe

d'n'b, glitch hop, breaks, electro, dancehall, IDM…

phILLipe je dio confusion bande iz Zagreba koja je prepoznatljiva po projektima kao što su Illectric Funk, Illectric Funk festival, S*CORE festival, Playground…… Vrti nekih 6 godina i kao DJ je nastupio po Hrvatskoj (MTV Valkana Beach,  Media Mediterranea, Motovun film festival…), Sloveniji (Ljubljana, Bled, itd.), Bosni (d'n'b seminar i Lift festival),  Srbiji (EXIT festival), Austriji…  Produkcija mu je čudna ali plesna (zapravo, kako za koga;) a može se definirati kao futureretroelectrobrokenbasskaokaos… Više na www.myspace/confusionhr

zid buke:

improvizacija-aritmično-minimal-noise-ambijent…

Zid buke je projekt čiji je fokus na improviziranoj glazbi i multimediji. Noise-gitara i loopovi pod hrpom efekata upotrijebljavaju se s fokusem stvaranja samog procesa, ne na postizanju nekog konačnog rezultata. Često koristi ili semplira već snimljene materijale sa popularnih medija. Na taj način Zid buke predstavlja svijet kojim je okružen.

Robert Radamant

 drum'n'bass-big-break beat-fusion jazz-ethno-noise-post-math rock…

Glazba producenta elektronike Roberta Radamanta može se opisati kao balansiranje između ritmičkog vrludanja i atmosferskog krivudanja. Elektronika krcata tvrdim beatovima, movie soundovima,  jazz dionicama, ethno melodijama i noise-post-math rock elementima. Zamršena kombinacija klasične melodioznosti i disciplinirane buke. Njegova glazba se može povezati sa Aphex twinom, Amon Tobinom i ranim Sofa Surfersima, ali i s imenima kao što su Ganger, Don Caballero ili Mogwai.

Visitor Q

drum'n'bass-break beat-clasic-chill-ethno-noise-movie music…,

Visitor Q je klasican primjer artcore-a. Stringovi koji sviraju carobne melodije ispod cega odzvanjaju teski ritmovi, noise zvukovi i snazno napumpani basovi. Kroz uho ovog muzicara je proslo od Mogwaija i Tortoisea do Autechrea, Ed Rusha ali i imena kao sto je Deni Elfman. Visitor Q na veoma promisljen nacin kombinira distorzirane uzlete sa psihodelicnim odzvanjanjem, nakon cega slijedi smirivanje emotivnim melodijama.  Efekt veoma slican citanju fantasy romana sto su napuceni sjajecim vilama, uzvisenim jednorozima,  plemenitim ratnicima i starim carobnjacima.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2