Skip to main content
  • Avicii
  • 19.06.2012.

Avicii umislio da je velika zvijezda

Lansiranje karijera mladih DJ-eva u svijetu je postala uobičajena stvar, ali ipak sve treba imati svoj tok. Mladi Avicii je ostao začuđen kako njegova američka turneja nije već rasprodana.

Naslovna foto

Avicii

Trebala bi postojati određena mjera opreza pri tako brzom lansiranju mladih glazbenika u zvijezde. Tako je Avicii ostao zatečen činjenicom da se dio nastupa u sklopu njegove Le7els turneje po Americi otkazao tj. odgodio, jer su daleko od rasprodanih. Ipak je malo prevelik zalogaj zagrizao, jer je njegov menadžment bookirao lokacije kapaciteta od 20 tisuća ljudi, pa su ostali iznenađeni s 5000 prisutnih.

Bez obzira na „bum“ koji se dogodio s elektronskom glazbom u Americi njegov marketing ovako mu je napravio više štete nego koristi, pokušavajući napraviti od njega veliku zvijezdu tako brzo i time što su mu tako rano organizirali prvu turneju dvoranskih razmjera koje je jedna dance zvijezda u Americi ikad napravila.

{youtube}KQYzF84xocw{/youtube}

Nažalost kad ovako mladi izvođači poput Aviciija nastupe na velikim festivalima i vide ogromnu publiku koja pleše ispred njih i na njihovu glazbu može se dogoditi očita zabuna da svi ti ljudi nisu na festivalima samo radi njega, nego zbog stotina izvođača koji također nastupaju u sklopu tih festivala.

Umjesto turneje po klubovima i lokacijama srednjeg kapaciteta gdje bi ispekao zanat i stekao bolji dojam o svojim nastupima, ova velika turneja se nastavlja, a time je Aviciijev iracionalni marketing napravio veliku pogrešku. 

 

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2