Skip to main content
  • kevin sounderson
  • 19.06.2012.

Ploče više poklanjamo nego što ih kupujemo

Kevin Saunderson, jedan od pionira detroitskog techna nakon 25 godina provodenih na elektronskoj sceni još uvijek misli da glazbu treba stvarati.

Naslovna foto

kevin sounderson

Bez obzira na piratstvo i današnju prodaju glazbenih izdanja kao vlasnik labela, producent i glazbeni veteran Kevin Saunderson tvrdi da piratstvo nije utjecalo na njega, jer se glazba baš i ne prodaje. On objavljuje glazbu i radi na njoj, ali nema tu nekog profita, ljudi dolaze na svakakve načine do glazbe i bez obzira na to što postoje digitalni servisi koji prodaju glazbu, uvijek se nađu oni koji ju skinu, djele i puštaju bez da su kupili neki singl, no to ne znači da glazbu ne treba i dalje raditi.

{youtube}bMNT0YD63nU{/youtube}

Što se vinyla tiče njih više i ne objavjuje, objavljuje samo kompilacije na vinilyma i često mu služe kao poklon na različitim festivalima i nastupima, na taj način kolegama i prijateljima poklanja ipak nešto što je izašlo ekskluzivno na vinylu i nije dostupno na internetu.

S druge strane zarada dolazi najviše od nastupa dok je izdavanje vlastite glazbe stvar promocije i esencije producentskog posla. Stoga je aspekt prodaje glazbe u njegovom smislu zanemariv.

 

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk