Skip to main content

Bassnectar na Olimpijskim igrama u Riu!

Svake 4 godine odvija se prekrasna manifestacija ljudske vještine, posveta trudu, talentu i sposobnosti, golemi globalni event u kojem te natjecanje čini jednako bliskim svom sunarodnjaku kao i onome koji je tvoja potpuna kulturološka antiteza.

 
Još od kada je ekipa u togama zobala grožđe po tribinama ljudsko tijelo se slavilo kao hram i najsavršeniji stroj koji je priroda ikada u svojim evolucijskim zavrzlamama ispljunula u javnost. Ako se trudiš i radiš na sebi postaješ Ti 2.0. –  nadljudski, inspirativan i potpun. Ova misija se kroz povijest zamutila i izgubila, sve dok barun Pierre de Coubertin nije iznova reanimirao ovaj puls ljudskog i u Parizu je na njegov prijedlog, 23. lipnja 1894., osnovan Međunarodni olimpijski odbor. Unatoč prekidima koje je donio jedan od 4 jahača apokalipse uoči Prvog i Drugog svjetskog rata (jer neke pouke nije dovoljno naučiti jednom), duh Olimpijskih igara nastavlja se i danas.
 
Igre u Riu ove godine zaista su zaigrane i pune iznenađenje, a jedno takvo je primio i Bassnectar kada je saznao da je njegova traka "Timestrech" zasvirala na ceremoniji otvaranja za plivače. Golema snažna dubstep glazbena kompozicija, s kinematografskom snagom u jedrima, uzeta je s istoimenog EP-ja iz 2010. Poslužila je kao glazbena pozadina za golemi light show koji je ponad Olimpijskog bazena bacao gledatelje u hipnozu. kombinacija je bila epska i fino provedena i neminovno stavila na lice osmijeh svakom elektroničaru na bini. Nakon zadnje note "Timestrecha" dijalacija vremena u uživanju zamijenjena je još jednom dubstep posvetom , PsoGnar & Teminiteovom kolaboracijom "On My Way".

 
Punim imenom Lorin Ashton, Bassnectar je jedan od onih koji stvara svoja vlastita pravila. Kapajući sočno s zvučnika, gnječi i mrvi zajedno žanrove za glazbene pustolovine čiji konačni proizvod zove "omnitempo maksimalizam", koji više manje znači da nema ograničenja ili oklijevanja u fuzijama poznatog i nepoznatog, klasičnog i inovativnog. Ova glava iza "Amorphous Music" labela započela je s radom sredinom 90-ih i eksperiment iz ljubavi je u mnogočemu nadrastao svoju inicijalnu funkciju i Bassnectar postaje idealistični meštar elektroničkog riječima:
 
"Toliko smo blagoslovljeni i mamo tako nevjerojatnu sreću da samo živi i budni baš sada… To je jednostavna istina, ali vrlo moćna. Mislim da privilegija uključuje i odgovornost, i Bassnectar je refleksija ove odgovornosti da vratimo nešto nazad…"
 
Pa baci oko na isječak genijalnog otvaranja SAD plivačkih Olimpijskih kvalifikacija uz zvuke "Timestrech" trake niže. Enjoy!
 

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web