Skip to main content
  • 6.02.2009.

Berghain / Panorama Bar, Berlin: Mnml Techno Sodoma i Gomora!

Ekipa magazina Urban Bug posjetila je berlinski klub Panorama Bar. Evo što novinarka Gorana Romčević u svom putopisu donosi. Berlinski klub Berghain/Panorama Bar jedan je od najintrigantnijih europskih klubova, poznat po eksplicitnoj dekadenciji, ekstremnom hedonizmu i šokantnim prizorima! Smješten je u višekatnici napuštene elektrane blizu stanice Ostbahnhof, na granici kvartova KreuzBERG i FriedrichsHAIN po čijoj je složenici i nazvan.

Piše: 

Jedan je od simbola maratonskog berlinskog clubbinga, gdje partiji istinski traju više od 24h, underground utočište u kojem nastupaju najveća imena elektronske scene, a i perverzno igralište za odabrane koji prođu rigorozan face-check na ulazu! Od našeg polaska u Berlin, na dnevnom redu je strategija ulaska na novogodišnji party u Berghainu.

Za Berghain konstatno vlada ogroman interes i svake godine je među prvih deset na listi prestižnog DJ Maga – što zbog vodećih mnml i techno artista i specijalnog radnog vremena, što zbog činjenice da sličan koncept rijetko gdje postoji. Nastao je kao reinkarnacija nekadašnjeg legendarnog kluba Ostgut, jednog od underground techno prijestolnica, poznatog po fetiš-večerima. Pošto događaji traju danima, postoji kantina, kreveti i tuševi, pa nema potreba izlaziti iz čitavog kompleksa 🙂 Cijene su, kao i svuda u Berlinu, pristupačne u odnosu na ostale europske metropole. Ulaz je 10-20 € , red bull vodka 7 €, pivo 3 €, voda od 0.75 je 1.5 €. Klub je veoma friendly za sve open-minded posjetitelje, ali, fotkanje je najstrožije zabranjeno. Pored partija, održavaju se i predstave, modne revije, koncerti.

Kompletan report čitajte klikom na ovaj text.

{snippet 1}

soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2