Skip to main content
  • 12.03.2020.

Berghain zatvara zbog korone. Njemački klubovi mogli bi bankrotirati

Kako smo jučer pisali Gradonačelnik Berlina nije obustavio rad noćnih klubova smatrajući da svaki događaj nije izložen istim rizicima infekcije što je suprotno naputcima koje je dao njemački Ministar zdravlja.

Piše: 


Berlin Club Commission – vijeće za berlinske noćne klubove osnovalo je posebnu radnu skupinu koje pokušava pomoći klubovima i promotorima tijekom pandemije koronavirusa.

Sastali su se sa oko 50 voditelja klubova i organizatora kako bi pronašli zajednička rješenja u ovoj teškoj situaciji. Prijedlozi uključuju ograničavanje kapaciteta klubova na 70% i reducirani rad.

Prema njihovom zaključku berlinska klupska scena zapostavljena je od Vlade koja je donijela rigorozne mjere za sprečavanje širenje virusa. Nakon gentrifikacije, ovo je nova situacija koja bi mogla ozbiljno naštetiti žili kucavici Berlina.

Radna skupina također razmatra privremeno zatvaranje berlinskih klubova, ali zatvaranje od samo nekoliko tjedana neminovno bi dovelo do bankrota većine klubova. Klupska komisija je stoga kontaktirala banke i pružatelje dodatnih sredstava, kao i berlinski Senat, radi uspostavljanja fonda za spašavanje u slučajevima teškoća.

"Naše je pitanje tko će pokriti naše troškove ako se moramo zatvoriti?" Steffen Hack, osnivač Watergatea, rekao je za Resident Advisor. "Želimo da vlada – koja će biti odgovorna ako se moramo zatvoriti – pokrije troškove najma, poreza i zajmova."


Foto Jonas Tebbe

Berghain je jučer objavio da prekida rad do 20. travnja jer Njemačka planira zabraniti okupljanja veća od tisuću posjetitelja nakon što je kancelarka Merkel saznala da se poteštat Berlina oglušio na upute Ministra zdravlja. Idućih mjesec dana avio letovi iz Europe do Amerike i nazad su obustavljeni prema odluci američkog predsjednika Trumpa.

Izvor: Resident Advisor

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop