Skip to main content
  • 11.03.2020.

Zbog opasnog virusa otkazuju se brojni proljetni festivali u svijetu

Zbog koronavirusa i sprječavanja njegovog širenja otkazani su ili odgođeni veliki i mali događaji širom Europe i svijeta; festivali na otvorenom i zatvorenom, klubovi u zaraženim područjima

Piše: 

Oprezu nikada dosta i svjetski te europski čelnici počeli su se odgovorno ponašati kako bi pokušali spriječiti širenje opasnog virusa koji će definitivno uzdrmati svjetsku ekonomiju.


Foto Daniel Brosch

U Rijeci je odgođena dodjela nagrada Ambasador, potom i boutique festival Impulse koji se trebao održati od kraja ožujka, te prvih nekoliko dana travnja. Organizatori su kako ističu u kontaktu sa svim gostima i rade na novim datumima festivala. Uskoro slijede informacije o povratu novca za sve kupljene ulaznice.

U svijetu je sve više odgode gigantskih festivala, pa tako nakon Ultre, odgođena je i WMC konferencija u Miamiu; Tomorrowland Winter otkazan u Francuskoj još 5. ožujka; zatim Beat Hotel Marrakech u Maroku, festivali Coachella, SWSW također su odgođeni. Radi se o događajima na kojima se okuplja veliki broj posjetitelja iz različitih država.

Gradonačelnik Berlina još nije uveo zabranu rada svim manjim klubovima iako se o tome posljednjih dana vode žustre rasprave i čeka se finalna odluka vijeća za berlinske noćne klubove. Smatraju da nije svaki događaj izložen istim rizicima infekcije. Znamo svi da je noćni život žila kucavica njemačke prijestolnice.

Kako je cijela Italija u karanteni i potpuno blokirana tako su i talijanski noćni klubovi zaključili da im je okončana zimska sezona. Neće tako ništa biti ni od povratka popularnog kluba Cocorico iz Riccionea na scenu sve do jeseni. Klub je bio zatvoren zbog bankrota, ali je najavio otvaranje baš ovog proljeća

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk