Skip to main content
  • 5.11.2021.

Berlin: Otvara se -Vermillion- izložba multimedijske umjetnice hrvatskog porijekla

Berlinski Trauma Bar und Kino predstavlja Vermillion, samostalnu izložbu koju potpisuje Tea Stražičić, multimedijska umjetnica hrvatskog porijekla.

Piše: 


Na izložbi koja se otvara u subotu, 6. studenog od 20h će prvi put biti prikazani crteži i slike velikog formata umjetnice koja se do sada uglavnom bavila video umjetnošću i animacijom.


Dizajn: Nicholas Zhu

Pojedinačni radovi reinterpretiraju priču Vermilion, koju je Stražičić napravila u suradnji s Nicholasom Zhuom, kao predimenzionirani grafički roman izložbenog formata. U priči, “konjanici apokalipse”, kaotična grupa prijatelja na putu na tulum sudnjeg dana, krenuli su na put da isporuče “Behemota” u “Klub protiv potopa”. Likovi su upečatljiva skeletna stvorenja koja se ponašaju poput vampira, dok im se izgled mijenja dok putuju kroz nadrealni krajolik aplikacija, dodataka i arhitekture.


Tea – painting detail

Tijekom svog putovanja postupno gube osjećaj sebe kao i potrebu za samoodređenjem i individualnošću. Oni individualnost shvaćaju kao zamku koju su ljudi sami sebi stvorili, onu koja sprječava stvarnu komunikaciju. Stražičić se tako dotiče širih tema poput individualnosti i individualnog samoodređenja. Uz crteže, slike i predmete velikog formata, izložbu nadopunjuje i animirani film Ane Sagadin. Nadalje, priča o Vermilionu također je predstavljena u kaligrafskoj knjizi-predmetu, koju je izradio Jean-Baptiste Normand posebno za izložbu.


Foto: Jaewon

Kustosica Madalina Stanescu.

Na otvaranju izložbe spremaju se i glazbeni nastupi:

TEARS OF FIRE [Uživo]
Ovaj iranski 4-člani bend donosi svoj Oriental Funeral Doom to Trauma.
Iranska tajna policija prekinula je prvi koncert benda 8. srpnja 1999., a neki članovi su bili uhićeni. U svojoj ranijoj inkarnaciji, bend je bio black metal bend, a stil im se mijenjao kako su se reformirali 2016. Neki instrumenti uključuju violončelo na električnom basu preko gitarskog pojačala, kao i tradicionalni orijentalni žičani instrument, Sarangi.

VIOLENCE [Uživo]
Multiinstrumentalist, Olin Caprison sklada, producira i izvodi, a njegove skladbe poznate su po seciranju žanrova i razbijanju povijesnih hijerarhija; ne samo kroz orkestraciju nego i kroz lirski sadržaj koji spaja osobne narative s meditacijama o opresivnoj prirodi povijesti, ideji genetskog pamćenja, stigmama koje bi proizašle iz takve ideje i suosjećanja.

[+ SPECIAL GUEST]

Izložba je otvorena do 6. prosinca.

Početak-kraj
20:00h-02:00h

FB Event

Ulaznice možete kupiti ovdje.
 

brejcha 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 2