Skip to main content
  • 1.12.2017.

Berlinska vlada plaća milijun eura za spas klupske kulture

Berlinska klupska kultura ovih dana naišla je na probleme koji bi mogli naštetiti brojnim klubovima, no grad u kojem je smješten techno hram Berghain, dobit će novčanu pomoć i to od Vlade.

Piše: 

Zastrašujuća je činjenica kako je od 2011. do danas u Berlinu ugašeno 170 klubova, a sada se njih 10 našlo pred novim problemima. Neki od tih berlinskih klubova su Yaam, Kulturbrauerei, Johnny Knuppel, Birgit.

Čini se kako okolnom stanovništvu smeta buka koja do njih dopire iz belinskih klubova, a kako je poznato, ukoliko pristignu prigovori na iste zbog buke, klubovi se moraju zatvoriti – nisu u mogućnosti priuštiti potrebnu zaštitu od buke.

Kako je zbog  Berghaina, techno glazba proglašena visokom kulturom, samim time i ljudi na višim pozicijama u gradu prepoznali su koliko je to bitna stvar za Berlin pa če tako parlament ustupiti milijun eura – potrebnih za smanjenje buke u klubovima. Novac će biti potrošen na zvučno apsorbirajuće pregrade te zvučne barijere.

Glasnogovornik Georg Kossler koji se i odlučio za ovaj pothvat kaže – "Klupska kultura toliko je dala Berlinu da grad sada mora spasiti klubove iz svog džepa". A na to se još dodalo – "U gusto naseljenom gradu, gdje je stanovništvo blizu glazbenim prostorima, ulaganje u zaštitu od buke mora biti napravljeno kako bi se osigurao suživot."

Popratit ćemo daljni tijek događanja, te ćemo o istome izvjestiti, a ukoliko želite sami proučiti nastalu situaciju možete OVDJE. (tekst je na njemačkom)

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop