Skip to main content
  • 1.12.2017.

Retrospektiva godine – europske prijestolnice kulture u središtu pozornosti

Do Nove 2018. dijeli nas točno 30 dana pa je vrijeme da se lagano osvrnemo na događaje koji su obilježili svjetsku, regionalnu i domaću elektroničku scenu u posljednjih godinu dana.

Piše: 

Pregled započinjemo sa 5 vijesti iz svijeta!

1. REANIMACIJA KULTNOG FABRICA
Londonska osovina globalnog noćnog života nakon beskonačnih potezanja konopa, ugovora, aneksa, peticija, rasprava i razgovora, 6. siječnja iznova je otvorila vrata, ali pod novim (čitaj: strožim) uvjetima licenciranja. Više info.
{youtube}Am9cPwP2oxU{/youtube}

2. NASTAVAK TRAINSPOTTINGA
Dvadeset je proljeća i jeseni prošlo od kada je pod redateljskom palicom Dannya Boylea u svjetska pa tako i naša kina stigao je dugo-očekivani nastavak filma "Trainspotting" koji je prvotno proslavio Underworld s trakom "Born Slippy". Imena T2 Trainspotting u soundtracku sadrži mjuzu High Contrasta, The Prodigya i Underworlda. Više info.
{youtube}jw9oGp5jSGs{/youtube}

3. ULTRA OSIGURALA BESPLATNU VODU
Svakako nužna u festivalskom okruženju za plesom i suncem dehidrirana tijela, na većini festivala voda je sjajan izvor zarade, no Miami je pod pokroviteljstvom Heinekena i njihove kampanje za odgovornu konzumaciju alkohola pokrenuo "This One Is On Us" kojom nudi besplatnu vodu bilo kome u Heineken Houseovom water baru na festivalu. Heineken je ujedno i sponzorirao vodene stanice postavljene uokolo festivalske lokacije Bayfront Parka gdje su posjetitelji mogli sami napuniti svoje bočice s vodom. Nadamo se da će se sličnim primjerom u budućnosti poslužiti i organizatori festivala u Hrvatskoj. Više info.

4. HÏ IBIZA NA MJESTU NEKADAŠNJEG SPACE-A
Ibiza i svjetska klupska scena je bila u strahu što će se dogoditi nakon zatvaranja Spacea. Novi klub imena HÏ Ibiza bio je ugodno iznenađenje s programom i vizijom razvoja "bijelog otočja". Kako je i najavljeno u veljači, (par mjeseci prije otvaranja novog kluba), ime je zgodno, lako pamtljivo, a i slatka riječ je početak svake konverzacije ili pak prijateljstva. Više info.
{youtube}k6K6xaRwe8Q{/youtube}

5. AMSTERDAM DANCE EVENT S REKORDNIM BROJKAMA
Najveća svjetska smotra elektroničke glazbe gdje se stapa užitak i biznis zatvorila je 22. izdanje sa rekordnih 395,000 posjetitelja koji su u Amsterdam došli plesati, dogovarati posao i krojiti budućnost elektroničke glazbe. Više info.
{youtube}WNTIirMesRE{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2