Skip to main content
  • alt
  • 14.03.2015.

Berlinski CDR i Dimensions bacaju zajednički natječaj

Local Audio i Dimensions Sound nisu stranci što se tiče zajedničkoh igranja glazbenim poljanama i ovoga puta im se pridružuje berlinska platforma CDR (Create, Divine, Release) kako bi formirali jedan cool natječaj za producente.

 
Natječaj će se odvijati kroz tri faze a prijaviti se možete ovako:
 
– koristeći svoj pametni telefon ili drugi prikladan prenosivi uređaj za snimanje zvuka snimite seriju zvukova koji na originalan način opisuju vaš kraj.
– postavite snimke na #LocalAudio Soundcloud grupu ovdje (https://soundcloud.com/groups/cdr-x-dimensions-2014-localaudio)
– ne zaboravite koristiti hashtag #LocalAudio
– u polje ‘description’ opišite o kakvom se zvuku radi i kakve ste alate koristili za snimanje

alt

 
Pravila za snimke koje će dolaziti u obzir su:
 
– snimke moraju trajati između 1-20 sekundi
možete prijaviti do deset snimaka 
– zvukovi mogu biti u rasponu od standardnih snimaka okolice (zvukovi prometa ili slično), snimke posebno kreiranih zvukova iz okolice (primjer: udaranje metalnim štapom po cijevima), glazbene, apstraktne ili konceptualne snimke, kratka snimka udaraljki, efekti, atmosphere, vokali, govor. 
– snimke pošaljite u izvornom obliku bez dodanih efekata (reverba, delaya i slično).
provjerite imate li dozvolu za korištenje zvukova prije nego ih pošaljete
– snimke koje koriste psovke i/ili neprikladan govor neće biti razmotrene

alt

 
Od pristiglih prijava biti će odabran određen broj a jedna od njih će također u Fazi 1 biti nagrađena festivalskim paketom koji uključuje: 2 festivalske ulaznice, 2 kamping passa, 2 ulaznice za koncert otvorenja u Areni, 2 ulaznice za zabavu na brodu po izboru i Sub Pac. 
 
U drugoj fazi “Dimension Sounds 2015” koristeći snimke sakupljene kroz fazu #LocalAudio producenti će sjesti u studio i snimiti traku koristeći ove sampleove. Pobjednik druge faze zasjest će na vinilku i digitalno izdanje s ostalim Dimensions glazbenicima (više detalja uskoro). 
 
Faza tri je do sada ostala pomalo misteriozna. Naziva je “The Knowledge Arena” i uključuje tri dana radionica, predavanja i masterclass na Dimensions festivalu, no o tome kada dođe vrijeme. Do tada provjerite što se događalo iza kulisa prošlogodišnjeg natjecanja ili skoknite na stranice Pozitivnog ritma.
{youtube}9j15VcyQkGE{/youtube}
 
 
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2