Skip to main content
  • 18.10.2017.

Berlinski underground klub zabranjuje gramofone i CDJe

Kada pričamo o Berlinu, pričamo o underground klubovima koji se događanjima unutar svoja četiri zida izdvajaju od ostatka, a Liquid Sky je još jedan u nizu klubova koji to potvrđuju.

Piše: 

Sljedeći put kada ste u klubu provjerite koja oprema se nalazi ispred DJa i primjetit ćete da su standardna oprema gramofon i CDJi, ali glavna tema ovih dana, berlinski Liquid Sky poručuje svim budućim DJima da svoju kolekciju vinyla ili USB ne nose sa sobom.

Kako bi se izdignuli iz mase i pokupili veću pažnju, klub je u namjeri da pomakne granice kada su u pitanju live nastupi i kako sami navode podržavaju ostale formate, različito razmišljanje, jedinstvene stilove kao i ukuse alternative te novi način uporabe kako nove tako i stare tehnologije.

Naglašavaju kako se ne radi o nepoštovanju prema disck jockeyima već želji da prošire ljudske misli kada je u pitanju koja oprema je prihvatljiva, a koja ne. A ako nema vinlya i CDJa, čega ima u klubu? Svega ostalog.

Liquid Sky traži eksperimentaliste koji barataju sa Sony kazetofonima, kratkovalnim radijem, Nintendo gameboyem, mobitelima i iPadom te modularnim synthevima. Pričamo li tada i dalje o DJima?

Njihovo stajalište u potpunosti pročitajte na linku.
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2