Skip to main content
  • 18.10.2017.

Tension EP je treće energično izdanje DJ Jocka za Carl Coxovu etiketu Intec

DJ Jock ne prestaje tresti techno scenu, svojim izdanjima zaludio je i velika imena underground scene, a Carl Cox i John Rundell pozvali ga da napravi treće izdanje za etiketu Intec.

Piše: 

Stipe Škokić učinio je svoj alias DJ Jock prepoznatljivim 2015. godine kada je u susretu sa legendarnim Carl Coxom dogovorio suradnju za njegov Intec. To je bio potrebni uspjeh koji će ga dovesti uz bok velikih imena undregrounda koji od tada ne prestaju vrtiti njegove trake u svojim setovima. Ovaj mjesec stiglo je i njegovo treće izdanje, Tension EP za spomenutu etiketu.

Ova godina bila je i više nego uspješna za mladog DJ Jocka koji je osim svojih nastupa na festivalima Ultra Europe u Splitu i Labyrinth u Omišu, djelio pult za Monikom Kruse i Umekom u zagrebačkom Boogaloo klubu, dok je kroz svoje trake u setovima Carl Coxa i Enrico Sangiuliana predstavljen publici na Resistance stageu Ultre Japan i Awakenings u Amsterdamu.

Potpisom za etiketu Intec, cijela techno scena uperila je oči u njega kada je trakom Raw Love sa istoimenog prvog izdanja ušao u Top 100 najprodavanijih techno traka na Beatportu. Sa željom da pokaže kako njegova mladost sklada kvalitetne techno zvukove bez straha i treme od tada izbacuje trake koje nemilosrdno razbacuju energiju po flooru. Drugo izdanje došlo je prije nešto više od godinu dana, kada je izdao EP Tunnel, a sad je stigao red na Tension EP.

Naslovna traka Tension, odmah će vas uvesti u energični svijet prepoznatljivog zvuka DJ Jocka, naoružana jakim kickovima i bassovima daju potrebnu tvrdoću, dok joj sample vokala unosi onu prijeko potrebnu teksturu da kažemo kako je ovo prava techno hima za velike hale. Druga po redu je Outland, kojoj je glavni foku za bass linijama i grooveu koji daju joj daju osjećaj parne lokomotive koja je u naponu snagu i ništa ju ne može zaustaviti. Intezivni i industrijski zvukovi. Sve napisano potvrđuje i support koji osim Carl Coxa stiže iz tabora Sashe, Joseph Capriatia, Sashe Carassi, Enrico Sangiuliana i Luigi Madonne.

Treće izanje za eitketu Intec, Tension EP, svjetlo dana ugledalo je 13. ovog mjeseca, a dostupna ja za kupnju ovdje – https://www.beatport.com/release/tension-ep/2113101
 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2