Skip to main content
  • 18.06.2024.

Bez mobitela na plesnim podijima! Najbolji klub na svijetu uveo nova pravila za dvije rezidencije

Klubovi diljem svijeta su u borbi protiv mobitela na plesnim podijima.

Piše: 

Nakon što su prošlog mjeseca iz najboljeg kluba na svijetu – Hï Ibize objavili zabranu korištenja mobitela na plesnom podiju za vrijeme rezidencije Damiana Lazarusa, sada se nova direktiva proširila i na rezidenciju Jamesa Hypea i Meduze.

Popularni britanski DJ odluku o zabrani mobitela na svojoj rezidenciji na Ibizi je pojasnio na društvenim mrežama. “Tijekom proteklih nekoliko godina bio sam na nekoliko događaja na kojima su bili mobiteli zabranjeni i atmosfera je bila jednostavno drugačija. Smatram da to tako treba biti u određenim okolnostima” objašnjava James Hype te zaključuje “Primjerice, The Club Room podij u Hï Ibizi je intiman i mračan. Nema velikih ekrana ni vizuala, niti ičeg vrijednog snimanja. Tako da vas molim, da ne koristite vaše mobitele na plesnom podiju!”

Podsjetimo, Damian Lazarus govoreći o svojoj ovogodišnjoj rezidenciji na Ibizi je objasnio zabranu mobitela na plesnim podijima. “Subotom u našem hramu stvaramo jedinstvenu sesiju u kojoj možemo uživati u čarima slobode i glazbe. Želimo da se svi posjetitelji prepuste osjećajima i da zaborave na mobitele.”

U posljednje vrijeme sve više klupskih večeri, ljetnih rezidencija i samih klubova diljem svijeta na razne načine pokušava smanjiti korištenje mobitela na plesnim podijima. Tako su već do sad oni zabranjeni u brojnim berlinskim i londonskim klubovima poput Berghaina, Tresora, fabrica, Folda i drugih.

Još u 2018. je odrađena anketa među partijanerima koja je pokazala da preko 70% njih ne voli vidjeti mobitele na plesnom podiju.

halloween boog desk
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.