Skip to main content
  • 4.04.2007.

Bob Sinclar u Sloveniji 11. svibnja

»Može li ga uopće tko zaustaviti?!«, pita se guru housa Pete Tong u jednoj od svojih već legendarnih emisija. U diskoteku Funfactory (Ljubljana, Slovenija) 11. svibnja dolazi house legenda Bob Sinclar. Bob Sinclar toliko je cool da ga house nikako ne pušta u mainstream, i već toliko poznat da ga mainstream plasira kao novi pop fenomen. 

Piše: 

Njegove himne pjeva nova generacija – Love Generation. Naime, kruna francuskoga house dobila je nasljednika. U kasnim 1980-im računao je da će postati profesionalni igrač tenisa. Na sreću njegove su sportske ambicije nestale onoga trenutaka kada je otkrio da pločama može više stvoriti nego žutom lopticom. Bob Sinclar dobro zna kako se vrti svijet šoubiznisa.

Jasno mu je i da ostali DJ-evi dolaze k njemu na podij po lekcije, ali ipak zna da je dobro ako osim magičnih prstiju imaš i dobro isklesane bicepse. Biti perfektan za njega znači zauzeti prvo mjesto Madonni i Christini Aguileri na ljestvici Billboard Dance, a u međuvremenu pokupiti nagradu za najboljeg DJ-a godine, imati službenu himnu na prošlogodišnjem FIFA SP, biti nominiran za Grammyja i uz sve to diljem svijeta s osmjehom gledati po 10.000 ljudi koji jednoglasno zvižduću glazbu mega hita World, Hold On.

Bob Sinclar piše novu povijest mainstream glazbe. I usput rečeno, prvo je poglavlje već odavno passé, jer njegov četvrti album Western Dream radi upravo ono što govori njegovo ime – globalizira svijet. I zato njegove hitove pjevaju već na izborima mladih pjevačkih talenata. Kada slušaš Boba Sinclara, odlaziš na trčanje u bljuzgavici, redovito pozdravljaš gnjavatorskog susjeda, smiješ se na sastancima, zbog odličnih se remikseva dva puta voziš po obilaznici, koketiraš u prometnoj špici i počinješ čak vjerovati da se globalno zatopljenje nikada neće dogoditi. BOB SINCLAR dobitnik je nagrada NRJ DJ 2007. godine, DJ MAG Dj 2006. godine, DJ MAG najbolja pjesma 2006., a nominiran je i za Grammyja 2007.

Izvor: www.mtvadria.com

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2