Skip to main content
  • atr
  • 27.11.2012.

Buntovni ATR napada Zagreb

Protivnici nacizma i desnih pokreta, aktivisti i anarhisti, buntovnički berlinski underground bend Atari Teenage Riot svoje će stavove glazbom izraziti koncertom u Tvornici Kulture.

Naslovna foto

atr

Atari Teenage Riot, kultni njemački underground heroji, napadaju Tvornicu kulture u petak 14. prosinca na jednom od najiščekivanijih koncerata ove sezone.

{youtube}Qt97R7rISus{/youtube}

Band koji čine Carl Crack, Alec Empire i Hanin Elias i čiju je glazbu nemoguće točno definirati mnogi opisuju kao Digitalni hard core techno noise, a kroz svoje izrazito lijevo politički orijentirane pjesme često napadaju Nazi pokret, desne političke stavove, koketirajući pritom s anarhističkim idejama. Band je predvođen frontmanom Alec Empireom, jednim od najvećih aktivista njemačke underground scene posljednjih dvadesetak godina.

{youtube}Rv4YEQoSc4I{/youtube}

Uz singlove i albume poput Hetzjagd Nazis (Hunt down the Nazis), Not Your Business Into The Death, Raverbahsing, Kids R United najbolje od njihovog repertoara stavljeno je na kompilaciji „Burn, Berlin, Burn“ koji je bend predstavio široj publici.

U lipnju 1997. bendu se pridružuje Nic Endo, mlada japanka iz amerike koja se specijalizirala za zvukove. Ona je jedan od razloga zašto album „60 Seconds Wipeout“ zvuči još žešće od svojih predhodnika.

Poslušajte – 2012 Remasters

Potpuno pomahnitali live show, audio i vizualno udaranje iz svih raspoloživih oružja, čeka vas u Tvornici kulture u petak 14. prosinca.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 90 kn, dok će na dan koncerta iznositi 110 kn.

Pretprodajna mjesta
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Prodajna mjesta Eventima
www.eventim.hr

soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.