Skip to main content
  • berghain
  • 26.11.2012.

Berlinski Berghain u pitanju na kvizu Milijunaš

Clubbing i elektronska glazba nama su već odavno dio opće kulture, ali kad bi pitanja o najpoznatijim svjetskim klubovima u kojima se partija od jutra do sutra postavili našim roditeljima teško da bi našli točne odgovore.

Naslovna foto

berghain

Jednoj gospođi srednjih godina upravo je takvo pitanje otežalo borbu za milijun kuna u njemačkoj verziji popularnog kviza „Milijunaš“ kad se za 16 000 eura otvorio za nju vrlo neobičan i težak upit.

Pitanje je glasilo: Ako se za vikend nađete u Berlinu u Berghainu najvjerojatnije će te:
a) Shopingirati dok ne padnete s nogu
b) Plašiti životinje u zološkom vrtu
c) Partijati žestoko
d) Uživati u druženju sa slavnim osobama

berghain berlin

Odgovor je naravno bio c, no gospođi je poprilično zadao probleme, prvo je morala upotrijebiti joker 50/50, zatim i pomoć publike da bi na kraju došla do točnog odgovora. Berghain u kojem je zabranjeno fotografiranje jedan je od najvažnijih klubova koji su stvarali temelje elektronske glazbe u Europi i svakako je dio turističke ponude Berlina, grada koji nikad ne spava.

Hm, možda će se i Zrće kao hrvatska party destinacija ili najpoznatiji svjetski DJ-i  uskoro naći u nekom domaćem kvizu, u traženju odgovora možda ne bi uspio pomoći ni sam Mirko Miočić.

sea star desk
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju