Skip to main content
  • 28.04.2021.

Burning Man je otkazan!

Nakon brojnih vijesti o ovogodišnjem izdanju Burning Mana, organizacija je jučer objavila da je festival otkazan, drugu godinu zaredom.

Piše: 


Tužna i nepredvidiva najava objavljena je kao na blogu Burning Man Journal Uz dugačku izjavu koja objašnjava razloge otkazivanja festivala, članak uključuje i video s Marian Goodell, izvršnom direktoricom Burning Man Project. Iako je neopoziva činjenica da od ove godine više neće biti izdanja festivala kakvog poznajemo, organizacija potiče i poziva na očuvanje duha zajedništva, čak i ako nema fizičkog okupljanja.


Foto: © Jonathan Clark @jonathanclark.art

"Proteklih 14 mjeseci bilo je turbulentno putovanje evolucije i promjena za svakog čovjeka na ovoj planeti. Morali smo se prilagoditi preokretima globalne krize, složenim informacijama o javnom zdravstvu i nadi da uskoro možemo početi obnavljati zajednički život. Iako ovdje u Sjedinjenim Državama možda vidimo svjetlost na kraju tunela, još uvijek smo u pandemiji, a neizvjesnosti koje treba riješiti nemoguće je učiniti u vremenu koje imamo.

Odlučili smo usmjeriti pogled na Black Rock City 2022. Sada imamo vremena zamisliti što možemo donijeti na BRC 2022, što će zaista donijeti promjene. Kako bi izgledalo da kultura Burning Man oblikuje budućnost? " Burning Man je po svemu sudeći zapeo boreći se s birokracijom i pokušajem da budućim posjetiteljima uvede obvezno cijepljenje kao uvjet za ulazak na festival što je naišlo na oštre kritike njihovih posjetitelja budući da je taj čin bio u sukobu s njihovih 10 principa (cijepljenje osporava koncepte radikalne inkluzije).

Do nekih novih, nadamo se i boljih vijesti iz Black Rock Citya pogledajte dokumentarac Burning Mana – Winds of Change.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2