Skip to main content
  • 19.11.2023.

Carl Cox dobio nagradu za životno djelo od DJ Maga

Više od milijun i tristo tisuća ljudi iz 237 zemalja i teritorija diljem svijeta je ostavilo svoj glas kako bi se kreirala lista najboljih DJ-eva na svijetu

Piše: 


DJ Mag je objavio svoju godišnju top ljestvicu najboljih 100 DJ-eva na svijetu. Među 10 najboljih nema značajnih promjena, a ovogodišnji broj jedan je David Guetta kojem je titula najboljeg DJ-a pripala četvrti put u karijeri.

Drugo mjesto je pripalo braći Dimitri Vegas & Like Mike, treći je Martin Garrix, a na svojim pozicijama kao i prošle godine su se našli Alok na četvrtom mjestu te Armin Van Buuren na petom mjestu. Listu deset najboljih kronološki zaključuju Timmy Trumpet, Afrojack, Peggy Gou i Vintage Culture.

Kroz listu se mogu vidjeti i važni trendovi 2023. u kojima jetechno i house dominirao te su tako izvođači tih podžanrova “okupirali” poveći dio ljestvice najboljih DJ-eva. Najviše planisarani house DJ, točnije DJ-ica je Peggy Gou na devetom mjestu, a Charlotte De Witte je najviše rangirani techno DJ/DJ-ica na 18. mjestu.

Najviši novi ulaz na ljestvici je pripao Fred Againu… koji je debitirao na 34. mjestu. Najveći skok na ljestvici, od čak 40 mjesta su imali The Martinez Brothers koji su godinu završili na 60. mjestu, a značajne skokve i napretke na ljestvici su imali još Black Coffee, Reinier Zonneveld, Amelie Lens i Boris Brejcha.

Apsolutna legenda elektroničke glazbe Carl Cox je dobio nagradu za životno djelo te je proslavio 30 godina na ljestvici najboljih DJ-eva na svijetu.

Kompletnu listu najboljih DJ-eva prema DJ Magu provjerite na poveznici.
 

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju