Skip to main content
  • alt
  • 9.03.2015.

Carl Cox: “Elektronička glazba je veća od rocka!”

Klinac koji je nastao kao produkt ljubavi dvije barbadoske duše proplesao je djetinjstvo uz soul i rock i dogurao daleko od uzurpiranja roditeljskih ploča.

 
Uz nedvojbenu urođenu ljubav za glazbu, brušenu na pločama Booker T-a, MG-ja, Arethe Franklin i Elvisa već s deset godina trošio je čitav džeparac isključivo na soul i funk ploče. U 80-ima je živu podigla disco groznica, zatim je zaplovio na beatu hip-hopa da bi preseljenje u Brighton rezultiralo upoznavanjem s acid houseom i ljubav je rođena.

alt

 
Od momka koji je natjerao čitavu familiju da nabaci koji plesni pokret u boravku na stare ploče Carl je zasjeo na mjesto ambasadora ovogodišnjeg burn Residency natjecanja. Vaša linija prema upoznavanju živćih legendi mogao bi biti upravo burn natječaj. Za prijave imaš vremena do 15. ožujka.
 
Cox je kroz 4 desetljeća glazbe stekao iskustvo kakvo ne možeš ignorirati i podijelio neke od svojih uvida iz prve ruke s ekipom Pulse radia.

alt

 
Napomenuo je kako je prošlo 28 godina od udice acid housea i kako još uvijek smatra da ono što radi radi na najvišoj razini i kako sebe još uvijek percipira prvenstveno kao DJ-a. Za njega je to osoba koja je u neprestanoj potrazi za nečim novim i svježim i još uvijek i sam traži konceptualne trake kojima će moći pogurati stvari korak dalje. Dolazak nove tehnologije i digitalnih načina reprodukcije glazbe nije to promijenio.
 
No digitalno jest donijelo neke promijene s kojima nije zadovoljan. Smatra da je izgubljena esencija pronalaženja klasika. Industrija se kreće prebrzo, trake se proizvode u jedno popodne i sve je zamijenjvo i brzo dosadi.
{youtube}XHms8POkG0Q{/youtube}
 
No nakon 30 godina iza pulta Cox je imao za reći jednu bitnu stvar: " U povijesti nije postojala ovako jaka scena. Veća je od rock & rolla. Rade se partiji od 200 000- 300 000 ljudi. Poečlo je organski i nije bilo vođeno od strane vlade i sada je ovo mreža koja se proteže svijetom."
 
Završio je s nekoliko savjeta industriji i fanovima napomenuvši da je portebno podupirati nezavisne umjetnike i labele i kako novo nije nužno dobro. Zalaže se za to da DJ svira duže, po njegovom mišljenju barem 3 sata i završio je s time da treba istraživati više i zaboraviti na hot liste.

alt

 
Kada oni sa više znanja, iskustva i uvida od tebe pričaju, sjedneš, slušaš i naučiš nešto. Za full intervju skok na Pulse i uživaj.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2