Skip to main content
  • 14.07.2017.

Carl Cox pustio traku System Divinea u legendarnom klubu!

Sistemi, sustavi i mašinerije, uređeni su svjetovi sami za sebe opisujući vlastite margine time da unutar njihovih redova vrijede specifična pravila. Ono božansko u System Divine aliasu moglo bi se kretati lesom pažnje na detalje i riječi Sv. Augutina kojima je ljepota u svojoj definiciji strukturirana kao red.


Jedan riječki David, oca gospodina Rončevića, friški tata sasvim svoga potomka, na sceni je već desetljeće i pol. Ono što u red slaže note su i ritam, kao ninđa svega onog slobodnog, pozitivnog, rasplesanog i kvalitetnog. Božanski ili ne, dizajnirani iz osobne potrebe za strukturom ili od nepokrenutog pokretača i univerzalnog dizajnera koje nazivaš božanstvom, što god ta karakterizacija meta-čovjeka za tebe značila, nije ni važno, ali David s 33 godinom u kostima nastavlja opravdavati liniju kojom ga ime veže za glazbenog diva u vlastitoj domeni, Davida Bowieja.

David je strune akustične gitare koje je prebirao kao klinac zamijenio mašinama na struju, a novac s prvih gaža kružno je bio usmjeren natrag u povećavanje kolekcije vinila,  dok ga žanrovska susjedstva danas vode putima deepa, tech housea i repetitivne derviške hipnoze techna. Prva nagrada stiže s krhkih 20, kada osvaja "Best Upcoming DJ", dvije godine kasnije slijedi još jedna, a ljeto 2014. dočekuje ga na bijelom pijesku Ibize kao pobjednika hrvatskog burn Residencyja, gdje ga u nadrealnom ostvarenju mini sna Carl Cox proglašava najboljim DJ-om bootcampa. Nakon što je rasplesao ekipu u Panami na Amsterdam Dance Eventu i stao uz bok velikima, unutra je na stilobatima zahvalnosti počela bridjeti potreba da vrati nešto nazad, stoga pod životnim motom "Be Free" nastaje i istoimena udruga koja se bavi organizacijom evenata, promocijom glazbe koju voli i širenja poruke da je biti slobodan, zaista slobodan i svoj.

Prvi EP rođen je tako 2009., a prvi remix pokupio je hvale i od francuskog pionira Laurenta Garniera. Uslijedilo je mnoštvo remixeva no čini se da elektronički astronaut veteran Moby osjeća posebnu povezanost sa sonornom estetikom System Divinea izdajući nekoliko remixeva na vlastitom Little Idiot labelu.

No baš svi putevi onoga važnog u elektroničkoj aferi kablova, glazbe i ritma nekako uvijek presjeku preko prstiju Carla Coxa pa se Davidov put još jednom križa s onime gospodina Coxa koji je 22. lipnja, u kultu koji jest Halycon klub U San Franciscu zavrtio System Divineovu traku "Louise", koja još čeka Davidov autogram na ugovoru s labelom. Ploča je zasvirala na Playgroundu koji je sakupljao novac za kamp Burning Mana 2017.

No kako su priče da se pričaju a glazba da se čuje, posudi uho videu niže gdje simbiozu Carla, Davida i Louise možeš uhvatiti na vremenskoj oznaci 23.15. Uživaj i kako bi ti Rončević rekao: "Be Free!"
{youtube}BGlsgQxYNqA{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2