Skip to main content
  • 19.09.2018.

Carl Cox želi sagraditi novi Space Ibiza do 2020.

Definiraš li magične međe mentalno-fizikalnog sebe primarno kao plesača i floor prebivaoca glazbe na struju, da kreneš slagati listu najznačajnijih persona koje su tvoju opsesiju odgojile i podigle na noge neka imena su jednostavno već naprintana na papir popisa neotuđivim prioritetom.

Piše: 


Kažu da kako bi savladao i zaista razumio bilo koju granu potrebno je dati joj 10 000 sati svoga života. Koliko sati za pultom gospodin Cox proveo u sjevernije od 30 godina karijere – dvostruko, trostruko, deseterostruko toliko? Univerzalno pravilo svega što se obavlja kako valja jest da se pojaviš, imaš hrabrosti da probaš, naučiš pravila, napreduješ i tada ih kršiš i napraviš sve boljim. Pa dok se ti dereš "Oh yes, oh yes!", onaj koji ima vlastito poglavlje u povijesti elektronike, dobri duh techna i kralj ibiškog pijeska ima sasvim novu ideju u vatri jer kada izgubiš drugi dom koji si volio tako dugo… sagradiš novi (If you build it they will come). Pa kako je prvi mačak natruhe plana za stvaranje novoga kluba već pobjegao iz vreće daljnjim istraživanim stiže potvrda i Carl Cox kaže:

"Da to će se dogoditi –  nema sumnje! Vratit ću ga u bliskoj ili daljoj budućnosti. Mislim, izgubio sam dom, moram sagraditi novi. Nema nikakvog smisla da idem u Pachu da bi tamo tražio Space ideal. Nema smisla da idem u Amnesiu i samo stavim Space logo na taj klub. Nema smisla da odem do Privilegea i načinim isto. Nema smisla jer je Space izgrađen kao nezavisni klub na Playa d’en Bossa i ona je postala  Playa d’en Bossa zbog Spacea. Novi prostor ne treba biti na Playa d’en Bossa, ali očito trebamo neko mjesto gdje je malo tiše. Nema šanse da ću sagraditi novi Space pokraj Ushuaie ili išta slično. Pronaći ćemo poputno novo mjesto s novim konceptom, no ideja je da imamo u teamu iste ljude koji su stvorili Space i one koji me žele podržati u potrazi da stvorim novi Space na otoku."

Ovo su prve informacije i šuška se kako se cilja na dovršetak klluba u naredne dvije godine. S uigranim teamom, jednako kao i Cox zaljubljenih u ideju Spacea i metafiziku jednog mjesta koje je toliko dugo nosilo globalna prava na hvaljenje kao najbolji, ne sumnjamo da se rađa novi Space – onaj u kojem je sve na mjestu i postoji mjesto za sve. Zakon očuvanja energije kaže da ništa ne nestaje niti nastaje iz ničega, samo mutira… svi krajevi su samo peripetije novih početaka.
{youtube}g1f2b5QhxqE{/youtube}

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2