Skip to main content
  • alt
  • 8.11.2014.

Carl Craig umesio ljubav prema Detroitu

Ikona elektroničke glazbe, vizionar koji uvijek gleda koju granicu može pogurati još malo dalje, ambasador futurističkih eksperimenata i detroitskog undergrounda.

 
Carl Craig je jedan od one reloaded 2.0 gospode koja hoda plavom loptom. Granice ne postoje i jedine granice su one koje namećemo sami sebi pa tako i sam Craig kaže: “Definiram sebe na način da budem onaj koji jesam. Ultimativno samopoštovanje je kad kažeš da ćeš napraviti nešto i onda to napraviš najbolje što možeš.”
 
Uopće ne sumnjamo da je ovaj životni moto vodio i novi Carlov projekt naziva “Detroit Love” koji je namijenjen kao međusobna podrška detroitskih starosjedioca i mladica, kao novi vjetar u leđa detroitskom zvuku i nova faceta techna kakvu još nismo vidjeli.

alt

 
Craig je komentirao: “Ljubav je ono što imam za svoj grad. “Detroit Love” je moj način širenja ove ljubavi, ljubav za glazbu iz grada, moje naslijeđe i tko sam kao producent i izvođač. Moja ljubav za Detroit mi je inspiracija, moja inspiracija je “Detroit Love””.
 
Projekt je ugledao svjetlo dana (tehnički je rođen u mraku, pod strobom) na ovogdišnjem ADE u North Sea Jazz klubu gdje su sa Carigom vrtili detroitski domoroci Recloose i Moodyman sa setovima natopljenim discom, soulom, hip-hopom i hauseom kao i Mad Mike Banks koji je svirao klavijature kao podršku Craigovom setu na 4 CD-decka. Od ambienta do techna ovi dečki ne priznaju unaprijed nasnimljene setove, sve se radi live pred publikom, svako je unikano iskustvo i nikada do tada polušana kombinacija sempliranja, grebanja, loopinga…
{youtube}3jtC6OaKow8{/youtube}
 
“Detroit love” će postati jedan konglomerat evenata koje Craig namjerava bilježiti kroz narednih godinu i pol i u 2016. zaokružiti priču konačnim izdanjem albuma koji će opisati ovo glazbeno putovanje. Možda je ipak u tome stvar dragi naši, moža nije samo fraza i ljubav jest na kraju ključ i mjera svih stvari. Sretna vam subota! Plešite, smijte se i volite! 
sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk