Techno misa Carl Craiga u amsterdamskoj crkvi iz 15.st.

Petak, 13 Listopad 2017

Jedna od najznačajnih figura elektroničke glazbe, Carl Craig u sklopu Amsterdam Dance Eventa nastupit će ni manje ni više nego u crkvi sagrađenoj u 15.st. i to sa svojim šesteročlanim simfonijskim orkestrom Versus Synthesizer Ensemble.Rođen u gradu techna, Detroitu, Carl Craig danas se smatra bitnom karikaturom plesne glazbe, kako zbog svojeg udjela na samu elektroniču scenu, tako i zbog doprinosa izvan nje. Sredinom ove godine Carl Craig izdao je album Versus, kao projekt začet još 2008. godine, Versus Synthesizer Ensemble kojeg osim njega čine još pet članova, od kojih svakako treba spomenuti Francesca Tristana, pianista i aranžera.

Kako sljedeći tjedan kreće dugo isčekivani Amsterdam Dance Event, tako su htjeli počastiti vjerne fanove nastupom na pomalo neobičnom mjestu. Crkva De Waalse Kerk,  iz 15. stoljeća biti će lokacija gdje će predstaviti svoj album i sa nastupom pred svega 300-tinjak ljudi pokazati kako zvuči techno simfonija.


Tako će svi okupljeni u crkvi uživati u izvedbama sa albuma kao što su Darkness, Desire, Technology i At Les koji ujedno prikazuje i zadiranje u prostore kako jazza tako i klasične glazbe. Sami album također prepun karakteristika drugih izvođača poput Yello, Hot Chip, LCD Soundsystem pa i Caribou.Nastup Carl Craig pres Versus Synthesizer Ensemble održat će se 21. listopada koji će još jedanput pokazati kako Carl Craig gura granice od klasičnog techna do moderne klasike.

Techno misa Carl Craiga u amsterdamskoj crkvi iz 15.st.