Skip to main content
  • jk soul
  • 23.04.2012.

Cayetano i JK Soul u Hrvatskoj

Dub-funk-downtempo producent Cayetano i hip hop-soul producent JK Soul u sklopu svoje mini turneje nastupaju i u par naših gradova.

Piše: 

Naslovna foto

jk soul

Cayetano je grčki elektronički glazbenik koji je sve do 2000. svirao orgulje nakon čega osim kao DJ nastupa i sa svojim bendom. Iza sebe ima dva vinila i 4 LP-a, nominaciju za francusku godišnju nagradu "Prix Radiophonie", nagradu za filmsku glazbu u švedskom filmu "Herr Holger" , a pjesma "Mathematical Sorrow" bila je službena pjesma berlinskog Mathematical Expo-a. Trenutno priprema novi album, nakon posljednjeg "Back Home", koji bi trebao izaći u jesen ove godine i nominiran je za osobu godine u rodnoj Grčkoj u kategoriji kompozitora.

{youtube}Xtq0LSMYxck{/youtube}

JK Soul mladi je slovenski glazbenik koji se nakon 12 godina house glazbe okrenuo hipu, ali i eksperimentiranju s funkom, soulom i jazzom.
Iza sebe također ima 4 albuma, s time da mu je zadnji album "Dinner With FAT Beatz" (s kojeg je i njegov prvi službeni video "A Love Has Died" smješten među 50 najboljih albuma 2011. magazina 365 albums a year, a njegova "The Music" je i tri godine nakon izlaska na 11 mjestu Chill Out Top 100 na beatportu. Producent je albuma "Znajdi se" slovenskog MC EMKEJ-a hrvatskih korijena.

{soundcloud}https://soundcloud.com/jksoul/jk-soul-cat-fish-release{/soundcloud}

Cayetano će otvoriti turneju po Hrvatskoj nastupom u Balaturu u Tučepima 28.4. nakon čega mu se JK Soul pridružuje u Art Caffeu u Dubrovniku 29.4., klubu Južnjačka utjeha u Baškoj Vodi 30.4., Q Bar u Zadru 4.5., te Mirakulu u Makarskoj 5.5. gdje će biti održan pre-release party JK Soulovog EP-a Catfish na kojem se nalazi Cayetanova verzija naslovne kompozicije.

sonus 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju