Skip to main content
  • 22.01.2009.

Christian Smith obnavlja etiketu Tronic

Techno DJ, Christian Smith odlučio je ponovno pokrenuti svoju techno / house etiketu Tronic i to početkom ožujka ove godine. Projekt Tronic je od 2007.g. bio zamrznut a izgleda da mu se pišu bolji dani. Kada je Christian Smith pokrenuo ovu etiketu mnogi distributeri su mu predviđali brzinski krah jer su smatrali kako je nemoguće da jedna etiketa objavljuje techno i house uratke istovremeno. No, Smith je bio uporan i uspio u svojem naumu.

Piše: 

Prvi single koji će biti objavljen na obnovljenom Tronicu je uvijek pažnje vrijedna suradnja Smith & Selway. Uradak se zove "Move!" a već je jednom objavljen za ex etiketu Carl Coxa – Intec i to 2002.g. Remixe će raditi Steve Angello, Sasha, te brazilski trio Dimitri Nakov, Gabe i Ritkam.

Izlaskom ove pjesme u 2002.g. je započelo razdoblje "crossover" zvuka, gdje se techno i house kombiniraju zajednički u produkcijama. Ovaj uradak tada je dobio ogromnu potporu od veličina poput Danny Tenaglie, Deep Disha, Surgeona, Carl Coxa a rado je viđen i na kompilacijama Global Undergrounda.

{snippet 1}

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2